جنسیت ممکن است در کارایی واکسن تأثیرگذار باشد

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۱/۲۶ |
پاسخ های ایمنی می توانند به شدت تحت تأثیر جنسیت باشند اما تاکنون این موضوع به ندرت بعنوان یک متغییر در پاسخ به واکسن در نظر گرفته شده بود.
به منظور بررسی بیشتر این موضوع، محققان دانشگاه جان هاپکینز واکنش ایمنی موش های نر و ماده را به عفونت های ویروسی آنفلوآنزا تحت نظر گرفتند. مشاهدات نشان داد که موش های ماده نسبت به موش های نر از پاسخ قوی تر آنتی بادی، سلول های CD4 و سلول های CD8 خاطره برخوردارند.

در ادامه محققان جهت پاسخ به این سؤال که آیا این تفاوت میزان پاسخ آنتی بادی در موش های ماده باعث ایمنی بیشتر در مقابله با آنفلوآنزا می شود یا خیر، موش ها را ابتدا با واکسن ویروس H1N1 غیرفعال شده واکسینه کردند، که باعث پاسخ غالبا آنتی بادی-محور می شود، سپس در معرض ویروس فعال H1N1 قرار دادند و مشاهده کردند که موش های ماده پاسخ آنتی بادی و درنتیجه ایمنی بیشتری در مقابل ویروس نسبت به موش های نر داشتند. علاوه براین آنتی بادی های تولید شده توسط موش های ماده توانایی بیشتری در ایجاد مقاومت در موش های واکسن نشده در مقابل ویروس H1N1، نسبت به آنتی بادی های تولید شده در موش های نر داشتند.

در ادامه این مطالعه نشان داد که پروتئین  Toll-like receptor 7 (Tlr7) در سلول های B موش های ماده واکسن شده بیان بیشتری نسبت به موش های نر داشت که این افزایش بیان با کاهش متیلاسیون DNA در قسمت پروموتور Tlr7 ، آنتی بادی های با قدرت و چسبندگی بیشترو بازآرایی نوترکیب آنتی بادی می شود.

اقتباس از : Nature Immunology

دفعات مشاهده: 250 بار   |   دفعات چاپ: 13 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر