اولین کارآزمایی بالینی واکسن یونیورسال آنفلوآنزا

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۲/۱۱ |

آنفلوآنزای فصلی بیماری ای است که هرساله افراد بسیاری به آن مبتلا می شوند و هر چند سال یکبار نیز باعث بروز اپیدمی و مرگ و میر می شود. ویروس عامل این بیماری سویه های بسیاری دارد و همچنین هرساله دچار تغییر در ساختار خود شده و این امر ساخت واکسن یا دارو را جهت مقابله با آن بسیار سخت و چالش برانگیز کرده است.

در حال حاضر واکسن هایی جهت جلوگیری از ابتلا به این بیماری موجود می باشد که به علت تغییرات سالیانه در ساختار این ویروس، تاثیرات آن واکسن خنثی گردیده و نیاز به استفاده سالیانه واکسن جدید می باشد.
حال موسسه ملی آلرژی و بیماری های عفونی آمریکا (NIAID) امیدوار است که بوسیله واکسن جدیدی که محققان آن طراحی کرده اند بتواند در برابر چالش های بوجود آمده توسط تغییرات فصلی سویه های مختلف این ویروس فائق آید و ایمنی طولانی مدت و پایداری را در افراد بوسیله آن ایجاد نماید.

این واکسن جدید بر علیه پروتئینی از ویروس آنفلوآنزا به نام هماگلوتینین (HA) ساخته شده است که در سطح ویروس واقع می باشد و باعث ورود ویروس به سلول هدف می شود. این پروتئین دارای ۲ قسمت پایه و سر می باشد. بدن انسان به صورت طبیعی می تواند بر علیه هر دو قسمت پاسخ ایمنی تولید کند اما قسمت اعظمی از این پاسخ ها علیه قسمت سر این پروتئین می باشد که از لحاظ ساختاری دائما در حال تغییر است و لذا ایمنی پایدار و مطمئنی را ایجاد نمی کند. اما واکسن جدید طراحی شده برعلیه قسمت پایه این پروتئین می باشد که به طور نسبی پایداری بسیار بیشتری دارد و تا حدود زیادی بین سویه های مختلف این ویروس یکسان می باشد و محققان امیدوارند که ایمنی ایجاد شده توسط این واکسن طولانی مدت تر و وسیع الطیف تر از ایمنی ایجاد شده توسط واکسن های حال حاظر باشد.
محققان امیدوارند که ثبت نام جهت انجام این کارآزمایی بالینی تا پایان سال ۲۰۱۹ به اتمام رسد و انتظار می رود که جواب آزمایش های بعمل آمده در سال ۲۰۲۱ منتشر گردد.

اقتباس از : Medscape

دفعات مشاهده: 180 بار   |   دفعات چاپ: 22 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر