اولین قدم برای تولید واکسنی برعلیه سرطان کولورکتال برداشته شد

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۲/۱۸ |

محققان دانشگاه فیلادلفیا و توماس جفرسون موفق به اولین آزمایش انسانی واکسنی برای درمان سرطان کولورکتال شدند.
اهداف این کارآزمایی بالینی بررسی عوارض جانبی و فعال سازی سلول های ایمنی بود که این واکسن در هر دو مورد موفق ظاهر شد.
این واکسن به گونه ای طراحی شده است که باعث فعال شدن ایمنی بدن بر علیه پروتئنی بر سطح سلول به نام GUCY۲C می شود. این پروتئین در سلول های سطحی روده و همچنین بعضی نورون ها ساخته می شود و در سلول های سرطانی کولورکتال به شدت افزایش می یابند.

خاصیت این پروتئین ایجاد ایمنی انتخابی سلولی می باشد بدین معنی که در صورتی که در بدن نسبت به آن ایمنی ایجاد گردد این ایمنی از نوع ایمنی سلولی می باشد که در آن سلول هایی به نام سلول های T CD۸ در آن دخیل هستند و ایمنی بر پایه آنتی بادی که عامل بیماری های خودایمنی است و سلول هایی به نام T CD۴ عامل آن هستند، ایجاد نمی گردد.
در خون بیماران تحت درمان مشاهده گردید که سلول های T CD۸ بر علیه GUCY۲C با موفقیت ایجاد گردیدند و همچنین نشانه ای از وجود ایمنی بر پایه سلول های T CD۴ نیز مشاهده نگردید.

با وجود این موفقیت باید به این نکته توجه داشت که این تنها یک قدم ابتدایی در راه تولید واکسن کارآمد و ایمن جهت مقابله با سرطان کولورکتال است  و محققان امیدوارند که بتوانند در آینده نزدیک  راهی برای دخیل کردن بدون عوارض سلول های CD۴ در استفاده از این واکسن پیدا کنند زیرا با اینکه سلول های T CD۴ از عوامل اصلی ایجاد بیماری های خودایمنی هستند اما درعین حال این سلول ها از ارکان اصلی پاسخ های ایمنی می باشند و کارآمدی پاسخ های ایمنی تا حدود زیادی به این سلول ها بستگی دارد لذا با شریک کردن ایمن این سلول ها در پاسخ ایجاد شده توسط واکسن می توان به ایجاد یک روش درمانی کارآمد و ایمن علیه سرطان کولورکتال امیدوار بود.

همچنین وجود این پروتئین علاوه بر سرطان کولورکتال در سرطان های دیگر ازجمله سرطان معده، مری و پانکراس نیز مشاهده گردیده است که درصورت موفقیت این واکسن در سرطان کولورکتال، می توان به استفاده آن در دیگر سرطان ها نیز امیدوار بود.

اقتباس از : TodayMedicalNews

دفعات مشاهده: 168 بار   |   دفعات چاپ: 16 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر