امید برای جلوگیری از متاستاز سرطان سینه

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۲/۲۵ |
روش های درمانی حال حاضر برای سرطان سینه و به طور کلی سرطان ها بیرون آوردن بافت سرطانی و سپس کشتن تمام سلول های سرطانی توسط داروها است. اما مطالعات اخیر حاکی از آن است که رسیدن به این هدف در حال حاضر تقریبا غیرممکن است و سلول های سرطانی به قدری سریع تغییر می کنند که همیشه راهی برای غلبه بر داروها پیدا می کنند.
لذا به همین علت مبحث جدیدی در درمان سرطان بر این اساس بوجود آمده است که شاید بهتر باشد که بجای تلاش برای از بین بردن تمامی سلول های سرطانی، آن ها را در سطح پایینی از فعالیت (نهفته) مهار کنیم به طوری که هیچ علائمی نداشته باشند.

براین اساس دانشمندان دانشگاه پوردو در آمریکا مطالعه ای را بر این پایه طراحی کردند که سطح اثر داروی فاستاماتینیب را در مهار و نگه داری سلول های سرطانی سرطان سینه در فاز نهفته بررسی کردند. سرطان سینه یکی از سرطان هایی است که توانایی شناخته شده ای در ایجاد متاستاز دارد و بیماران مبتلا به آن حتی باوجود درمان کامل، اغلب بعد از ۱۰ یا حتی ۲۰ سال شاهد برگشت بیماری به صورت متاستاز هستند. داروهای شیمی درمانی موجود به گونه ای طراحی شده اند که سلول هایی که به سرعت تقسیم می شوند را هدف قرار دهند اما سلول های سرطان سینه که تا سال ها در مناطق دیگر بدن به صورت نهفته می توانند باقی بمانند اغلب از این داروها در امان هستند.

اما این سلول های نهفته پروتئینی را تولید می کنند به نام spleen tyrosine kinase (SYK) که در فعال شدن و درواقع عملکرد متاستازی این سلول ها نقش اصلی ایفا می کنند و داروی فاستاماتینیب به عنوان مهارکننده این پروتئین عمل می کند و در تئوری می تواند از فعال شدن این سلول ها جلوگیری کند و آن ها را در فرم نهفته باقی نگه دارد.
این مطالعه بر روی مدل های موشی انجام گرفت و پس از برداشته شدن بافت سرطانی مشاهده گردید که استفاده از این دارو باعث جلوگیری از متاستاز در بافت های دیگر جاندار گردید.
البته باید متذکر شد که تحقیقات بالینی و انسانی در این باره با دشواری های جدی ای مواجه است زیرا بیمارانی هدف این دارو بیمار های درمان شده سرطان سینه خواهند بود که تنها سلول های نهفته در بدن آن ها موجود می باشد و درحال حاضر راهی برای شناسایی و بررسی این سلول ها وجود ندارد.

اقتباس از : MedicalXpress

دفعات مشاهده: 165 بار   |   دفعات چاپ: 22 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر