سلول های ایمنی باعث بروز استئوآرتریت می شوند

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۳/۱ |

استئوآرتریت شایع ترین نوع آرتریت می باشد که شاخصه آن تخریب غضروف و التهاب مفاصل می باشد و می تواند منجر به رشد استخوان های اضافی به نام استئوفیت گردد. حدود 250 میلیون انسان را در سراسر جهان به این بیماری مبتلا هستند و تخمین زده شده است که احتمال ابتلا به این بیماری در سن 60 سالگی حدود 30% است و این احتمال در سن 80 تا 90 سالگی تقریبا به 100% خواهد رسید و این بدان معناست که همه انسان ها در صورتی که به اندازه کافی سالخورده شوند نهایتا به این بیماری مبتلا می گردند.

باور عامیانه این است که علت بروز این بیماری گذر زمان و استفاده طبیعی طولانی مدت از مفاصل است اما مطالعات اخیر حکایت از نقش سلول های ایمنی در بروز این بیماری دارند. در یکی از جدید ترین مطالعات انجام شده توسط دانشمندان دانشگاه استنفورد ماست سل ها بعنوان یکی از عوامل اصلی بروز این بیماری شناسایی شده اند.
این سلول ها مهمترین تولید کنندگان هیستامین هستند که مسبب واکنش های آلرژیک است اما ماست سل ها علاوه بر هیستامین مواد دیگری نیز از خود ترشح می کنند که یکی از این مواد آنزیمی به نام تریپتاز است که می تواند باعث تخریب کلاژن، یکی از مواد تشکیل دهنده غضروف گردد. ماست سل ها در بافت های بدن وجود دارند و به صورت طبیعی عضوی از سیستم دفاعی بدن به ویژه دفاع در برابر انگل ها  هستند و در تماس با آنتی بادی های خاصی به نام IgE فعال شده و محتویات خود را که شامل مواد التهاب زا، هیستامین، تریپتاز و ... می باشد را تخلیه می کند.

این سلول ها چه در مفاصل افراد سالم و چه در مفاصل افراد مبتلا به استئوآرتریت وجود دارند اما مشاهدات با میکروسکوپ الکترونی نشانگر این است که سلول های موجود در مفاصل بیماران در حال آزادسازی مواد درون خود هستند اما سلول های موجود در بدن افراد سالم خیر.
در مطالعه اخیر بر روی مدل های موشی استئوآرتریت دانشمندان توانستند از راه های مختلف مانند حذف ژنتیکی ماست سل ها،  جلوگیری از عملکرد تریپتاز و همچنین جلوگیری از عملکرد گیرنده های IgE در سطح ماست سل ها، باعث بروز مقاومت به ایجاد استئوآرتریت گردند که خود تاییدی بر نقش کلیدی ماست سل ها در بیماری استئوآرتریت است.

در حال حاضر یک دارو جهت جلوگیری از عملکرد ماست سل ها وجود دارد اما صرفا جهت استفاده در بعضی سرطان ها استفاده می شود و عوارض این دارو بیشتر از آن است که بتوان جهت استفاده در استئوآرتریت و به طور طولانی مدت مورد استفاده قرار گیرد و دانشمندان امیدوارند تا با مطالعات آینده راه های ایمن تری جهت جلوگیری از عملکرد ماست سل ها پیدا کنند.

اقتباس از : Stanford Medicine News Center
تاریخ خبر: می 2019

دفعات مشاهده: 169 بار   |   دفعات چاپ: 30 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر