ارتباط احتمالی آلرژی غذایی با MS

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۳/۸ |

در مطالعه ای که اخیرا انجام گرفته است محققان موفق به شناسایی یک رابطه احتمالی بین آلرژی های غذایی و فعالیت بیماری MS شدند. مسئول این تحقیقات دکتر Tanuja Chitnis نورولوژیست و استاد دانشگاه هاروارد در این باره گفت : " یافته های ما نشان می دهد که بیماران مبتلا به MS که مبتلا به آلرژی نیز هستند، بیماری فعال تری نسبت به بیماران فاقد آلرژی دارند و به نظر می آید که این افزایش فعالیت مربوط به آلرژی های غذایی باشد."

به گفته نویسندگان این مطالعه آلرژی های غذایی از طرق مختلف مانند ساخته شدن آنتی بادی های مختلف و تحریک سیستم ایمنی و حتی ساخته شدن آنتی بادی هایی بر علیه غذاهای فراوری شده که ممکن است باعث خودایمنی شوند، تغییر جمعیت سلول های ایمنی و تغییر جمعیت گونه های میکروبی موجود در روده، ممکن است باعث تغییر در روند بیماری MS شوند.

در این مطالعه بیش از ۱۳۰۰ بیمار مبتلا به MS شرکت داشته اند که ۹۲۲ نفر از آنان حداقل به یکی از آلرژی های محیطی، غذایی و یا دارویی مبتلا بودند و ۴۲۷ نفر نیز هیچ آلرژی ثبت شده ای نداشتند. نتایج این مشاهده نشان داد که در بیماران مبتلا به آلرژی غذایی، شانس بوجود آمدن حملات بیماری MS به میزان ۱.۳۸ برابر بیماران بدون آلرژی افزایش یافته است و همچنین احتمال وجود ضایعات مغزی بیماری MS که با ماده حاجب تایید شده باشند (بیماری فعال) در بیماران مبتلا به آلرژی غذایی بیش از ۲ برابر بیماران بدون آلرژی گزارش گردید. دیگر انواع آلرژی که در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند (آلرژی محیطی و دارویی) تاثیر معناداری بر میزان بروز حملات یا وجود ضایعات فعال در بیماری MS نداشتند.

با این وجود محققان این پروژه اظهار داشتند که مکانیسم دقیق این ارتباط بین آلرژی غذایی و بیماری MS هنوز به درستی مشخص نیست و همچنین جهت تایید این مشاهدات به مطالعات بیشتری نیاز است.

اقتباس از : MedicineNet
تاریخ خبر: دسامبر ۲۰۱۸

دفعات مشاهده: 163 بار   |   دفعات چاپ: 21 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر