کشف توالی ژنی جدید با توانایی مقابله با سرطان و بیماریهای خود ایمن

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۳/۲۲ |

طبق تحقیقی توسط دانشمندان مرکز تحقیقات Texas A&M AgriLife، بخش کوچکی از ژن انسانی STING، محرک ژن های اینترفرون، میتواند کلیدی برای درمان بیماریهای خودایمنی و سرطان باشد.
Dr. Pingwei Li، Drs. Baoyu Zhao، Fenglei Du و Pengbiao Xu، یک موتیف پروتئینی کشف کردند که بر اساس آن محققان را قادر می سازد تا داروهایی در جهت مهار پاسخ ایمنی ناخواسته در انسان که باعث ایجاد بیماریهای خودایمنی میشوند، تولید کنند.

STING پروتئین هایی هستند که عامل ایجاد سیگنال پاسخ های ایمنی در انسان و حیوانات میباشند. موتیف  PLPLRT/SD که دانشمندان کشف کردند یک قسمت کوتاه آمینو اسیدی در نزدیکی انتهای پروتئین STING هستند که نقش کلیدی در فعال کردن سیستم ایمنی بر علیه عفونتهای ویروسی را دارا میباشد.
TBK۱ پروتئین کینازی است که با بیماریهای مانند زوال عقل زودرس (frontotemporal dementia) ، برخی از سرطان ها و بیماریهای خود ایمن همانند لوپوس در ارتباط میباشد. آزمایشگاه دکتر Li یک توالی کوتاه در پروتئین STING که باعث فعال سازی و بکارگیری TBK۱ و ایجاد پاسخ ایمنی میشود را شناسایی کردند.

دانشمندان دریافتند که یک موتیف PLPLRT/SD محافظت شده که در ناحیه C-terminal انتهای STING قرار دارد، میتواند اتصال TBK۱ را مدیریت کند. این موضوع نشان میدهد که اتصال مستقیم بین STING  و TBK۱ برای عملکرد سیگنالینگ STING بسیار ضروری میباشد.
طبق گفته دکتر Li :" سیستم ایمنی همانند یک مدار الکتریکی عمل میکند". " ما این موتیف از STING را که در فعال سازی TBK۱ دخالت دارد، کشف کردیم . که اساسا مانند کلیدی است که سیستم ایمنی را برای تولید اینترفرون ها در جهت مبارزه با عفونتهای ویروسی و سرطان، روشن میکند."

این یافته ها پایه ای برای تحقیق علمی آینده و توسعه STING و داروهای مهاری برضد عفونت های ویروسی، سرطان و بیماریهای خود ایمنی است.این کشف به ظاهر کوچک در تحقیقات پایه است، اما یکی از پیامدهای شگرف در نحوه درمان بیماریها در آینده می باشد.

هاله عبدلی
دانشجوی دکترای تخصصی ایمونولوژی
پست الکترونیک : haleh.abdoli gmail.com
۱. Zhao B, Du F, Xu P, Shu C, Sankaran B, Bell SL, Liu M, Lei Y, Gao X, Fu X, Zhu F. A conserved PLPLRT/SD motif of STING mediates the recruitment and activation of TBK۱. Nature. ۲۰۱۹ May ۲۲:۱.

دفعات مشاهده: 188 بار   |   دفعات چاپ: 14 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر