دانشگاه علوم پزشکی ایران
Iran University of Medical Sciences
آدرس مرکز تحقیقات ایمونولوژی
جهت ارجاع در مقالات و سایر انتشارات

مرکز تحقیقات ایمونولوژی،
پژوهشکده ایمونولوژی و بیماری های عفونی،
دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.


Immunology Research Center,
Institute of Immunology and Infectious Diseases,
Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

مصرف خوراکی های آلرژی زا در دوران کودکی می تواند ریسک ابتلا به آلرژی را کاهش دهد

 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۴/۲۲ | 
در گذشته متخصصان به والدین توصیه می کردند که کودکان خود را در معرض غذا های آلرژی زا قرار ندهند این در حالی است که مطالعات جدید نشان می دهد که مواجهه با این گونه مواد خوراکی در ابتدای زندگی ممکن است گزینه بهتری باشد.

این گروه تحقیقاتی پیشنهاد می کنند که والدین مواد غذایی آلرژی زایی مانند کره بادام زمینی را از حدود سن ۶ ماهگی در رژیم غذایی کودکانشان قرار دهند. علاوه بر این این گزارش ها پیشنهاد می دهند که نیازی به محدود کردن رژیم غذایی خود در دوران بارداری و شیردهی جهت حفاظت کودکان از ایجاد آلرژی ندارند.

این گزارش پیشنهاد می کند که مادران تا سن ۳ تا ۴ ماهگی کودکان خود را تنها با شیر مادر تغذیه کنند تا کودکان را از ایجاد حساسیت های پوستی مانند اگزما حفاظت کنند.  پس از آن حتی اگر شیر مادر تنها منبع تغذیه کودک نباشد می تواند باعث حفاظت در برابر خس خس کردن تنفسی تا ۲ سالگی و تا سنین بالاتر حفاظت در برابر آسم گردد.
غذاهایی که عامل بیشترین موارد آلرژی هستند شامل شیر گاو، تخم مرغ، صدف دریایی، آجیل های درختی، بادام زمینی ، گندم و سویا هستند که از سال ۲۰۰۸ آکادمی پزشکی کودکان آمریکا اعلام کرده است که هیچ گونه مدرک علمی دال بر کاهش شانس ابتلا به آلرژی در کودکانی که در سنین پایین از مصرف مواد غذایی آلرژی زا پرهیز کرده اند، وجود ندارد.

این در حالی است که مطالعه جدید نشان می دهد که مصرف ماده غذایی آلرژی زایی مانند بادام زمینی در سنین بسیار پایین ۴ تا ۶ ماهگی می تواند حتی باعث جلوگیری از ایجاد آلرژی گردد.
دکتر جنیفر اپلیارد رئیس بخش آلرژی و ایمونولوژی بیمارستان سینت جان دیترویت در این باره می گوید:" نظر متخصصان قدیم اینگونه بود که سیستم ایمنی بدن در ۳ سال اول زندگی در چنان سردرگمی ای قرار دارد که نمی تواند به غذاهای آلرژی زا واکنش صحیح از خود نشان دهد. اما حال نتیجه گیری اینگونه است که سیستم ایمنی نیاز به تحت فشار قرار گرفتن دارد، اجازه دهید کودکان کثیف شوند، حیوان خوانگی داشته باشند و غذاهای گوناگون بخورند. شاید حفاظت از آنان در برابر همه چیز چندان ایده خوبی نباشد. البته باید ذکز کرد که این مطالعات هنوز محدودیت هایی دارند و نمی توان با استفاده از نتایج آن ها به نتایج قطعی رسید. والدین نباید از ایجاد آلرژی در کودکانشان احساس گناه کنند. با پیروی از تمام این موضوعات نیز باز هم ممکن است کودک دچار آلرژی شود. عکس این قضیه نیز صادق است و کودک می تواند در ۶ ماهگی به بادام زمینی واکنش ندهد اما بعدا به آن حساسیت پیدا کند."
 
تهیه و تدوین : سهیل رحمانی فرد

اقتباس از : WebMD
تاریخ خبر: جولای ۲۰۱۹
پست الکترونیک : soheil.rahmani.fardgmail.com

 



CAPTCHA

دفعات مشاهده: 303 بار   |   دفعات چاپ: 33 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر