سلول ایمنی تازه شناخته شده در خط مقدم مواجهه با ویروس HIV

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۴/۲۹ |

محققان انستیتو Westmead در استرالیا موفق به کشف سلول های ایمنی شناخته نشده ای کردند که در خط مقدم مقابله با ویروس HIV هستند. این سلول ها به ویروس HIV مستعدتر هستند و می توانند ویروس را به سلول های دیگر منتقل کنند.

این سلول ها که سلول های دندریتیک  +CD۱۱c نام گرفته اند تنها در لایه پوستی اندام تناسلی و مقعد یافت می شوند و این بدان معناست که در اغلب موارد این سلول ها اولین سلول های سیستم ایمنی هستند که با ویروس ارتباط برقرار می کنند.

به گفته Andrew Harman استادیار انستیتو Westmead و یکی از نویسندگان این مقاله: " سلول های لنفوسیت CD۴ T عوامل ایجاد یک پاسخ ایمنی به یک پاتوژن می باشند. همچنین این سلول ها هدف های اصلی ویروس HIV هستند که این ویروس در آن ها تکثیر می یابد. سلول های دندرتیک وقتی با یک عامل پاتوژن روبرو می شوند این یافته های خود را با سلول های لنفوسیت CD۴ T در غده های لنفاوی، درمیان می گذارند. این اطلاعات سیستم ایمنی را بر برای پاسخ خاص به آن پاتوژن آماده می کند که این پاسخ می تواند تحمل یا حمله به آن ماده پاتوژن باشد. اما در صورتی که تعداد سلول های CD۴ T از یک حدی پایین تر رود (به طور مثال در بیماران مبتلا به ویروس HIV) سیستم ایمنی بدن دیگر توانایی ایجاد پاسخ ایمنی را ندارد که منجر به ایجاد بیماری ایدز می گردد.
مطاله ما نشان می دهد که این سلول های تازه کشف شده از تمامی انواع سلول های دندریتیک به ویروس HIV مستعدتر هستند و همچنین از تمامی سلول های دندریتیک شناخته شده تاکنون با کارایی بیشتری با سلول های CD۴ T ارتباط برقرار می کند. مهمتر از آن این سلول ها ویروس های HIV را به سلول های CD۴ T منتقل می کنند و در واقع از عوامل اصلی پخش شدن عفونت هستند و به دلیل ارتباط بسیار نزدیک با سلول ها CD۴ T،  آن ها به کاندید های مناسبی جهت تولید واکسن بدل شده اند."

جهت تولید واکسن می توان از دو روش استفاده کرد یکی به صورتی که از اتصال ویروس به سلول های دندریتیک +CD۱۱c جلوگیری به عمل آید که موجب جلوگیری از پخش این سلول ها می شود و دیگری از قطعات ویروس جهت حساس کردن این سلول ها استفاده کرد که به محض ورود ویروس به بدن باعث ایجاد پاسخ ایمنی مناسب گردد.

اقتباس از : MedicalXpress
تاریخ خبر: جولای ۲۰۱۹

دفعات مشاهده: 105 بار   |   دفعات چاپ: 9 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر