آیا واقعا گلوکز عامل اصلی التهاب در دیابت نوع ۲ است ؟

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۶/۷ |

التهاب مزمن یکی از دلایل اصلی عوارض بیماری دیابت مانند مشکلات قلبی-عروقی و کلیوی است. تاکنون دانشمندان بر این عقیده بودند که گلوکز عامل اصلی التهاب در بیماری دیابت تایپ ۲ است اما مطالعه اخیر شواهدی برخلاف این عقیده ارائه کرد و بجای آن میزان بالای چربی ها و نقص در میتوکندری (یکی از اندامک سلول که وظیفه تولید انرژی را بر عهده دارد) را عامل آن دانست.

به گفته دکتر Barbara Nikolajczyk  مسئول پروژه از دانشگاه کنتاکی، در این پروژه تنها از سلول های ایمنی انسانی استفاده گردید زیرا در مطالعات گذشته مشاهده گردید که در بدن انسان سلول های پیش-التهابی T با یک پروفایل التهابی خاص که فقط در انسان دیده شده است وجود دارند و به این علت مطالعات حیوانی در این مورد جوابگو نخواهند بود.

در این مطالعه نمونه ها افراد چاق با نمونه های افراد چاق و مبتلا به دیابت تیپ ۲ با یکدیگر مقایسه شد و مشاهده گردید که با اینحال که سلول های T CD۴+ در بدن مبتلایان به دیابت به شدت به سمت پروسه گلیکولیز (پروسه ای که از گلوکز انرژی ساخته می شود) تمایل یافته اند اما قرار دادن این سلول ها در شرایط عاری از گلوکز (و سوق دادن آن ها به سوی دیگر پروسه های تولید انرژی غیر وابسته به گلوکز)  تغییری در پروفایل التهابی آنان ایجاد نکرد. این در حالی است که در این مطالعه مشاهده گردید که سلول های T CD۴+ در بدن مبتلایان به دیابت دچار نقص هایی در میتوکندری خود هستند و همچنین مشاهده گردید که تغییر در میزان چربی و یا اکسیداسیون آن باعث شروع فرایند های التهابی در سلول های جدا شده از افراد سالم می گردد.

به نقل از نویسنده مطالعه این نتایج می تواند توضیحی برای این مسئله باشد که در بسیاری از بیماران مبتلا به دیابت حتی در صورتی که قند خون به خوبی تحت کنترل قرار گیرد، التهاب همچنان پابرجاست و بیماری به پیشرفت خود ادامه می دهد. از آنجایی که در حال حاضر درمان بیماری دیابت بر پایه کنترل قند خون بنا گردیده است، این مطالعه می تواند چشم انداز جدیدی را در درمان دیابت به ارمغان آورد.

اقتباس از : MedicalNewsToday
تاریخ خبر: آگوست ۲۰۱۹

دفعات مشاهده: 39 بار   |   دفعات چاپ: 2 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر