سرطان سینه می تواند به صورت نهفته بعد از درمان باقی بماند

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۶/۱۶ |
سلول های قرمز نمایانگر سلول های سرطانی خفته و سلول های سبز نمایانگر سلول های سرطانی فعال

مطالعات یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه سلطنتی لندن نشان داد که ممکن است در سرطان سینه پس از درمان، تعدادی از سلول های سرطانی به صورت نهفته باقی بمانند و باعث شوند که سرطان سال ها پس از درمان دوباره فعال شود.

این نتایج اولیه می تواند در آینده موجب بوجود آمدن روش ها و داروهای جدیدی گردد که باعث طولانی شدن این فاز نهفته یا فعال کردن اجباری این سلول ها و از بین بردن آن ها گردد.

این مطالعه که در فاز آزمایشگاهی انجام گردید، داروهایی که از آنها به عنوان درمان هورمونی یاد می شود و در اغلب موارد سرطان سینه از آن ها استفاده می شود را مورد مطالعه قرار داد و اثر این داروها بر ۵۰ هزار سلول سرطان سینه مورد ارزیابی قرار گرفت.

نتایج این مطالعه نشان داد که این داروها باعث مرگ بسیاری از سلول های سرطانی گردیدند اما در تعداد اندکی از سلول ها تنها موجب تغییر وضعیت آن ها از فعال به غیر فعال و در اصطلاح به خواب رفته شدند. این سلول ها ممکن است مدت ها بعد بیدار شده و باعث ابتلای دوباره بیمار به سرطان های مقاوم به درمان شوند.

داروهای هورمونی در گونه ای از سرطان سینه کاربرد دارند که به "گیرنده استروژن مثبت" شناخته می شوند و بیش از ۷۰% از موارد ابتلا به سرطان سینه را شامل می گردند. این سرطان ها غالبا ابتدا با جراحی خارج شده و سپس تحت درمان با داروهای هورمونی قرار می گیرند اما مشاهده شده که حدود ۳۰% از بیماران با وجود درمان موفق، پس از سال ها (در مواردی حتی تا ۲۰ سال پس از درمان) دوباره به سرطان سینه مبتلا می گردند که اینبار سرطان اغلب مقاوم به درمان بوده و متاستاز داده است.

دانشمندان بر این عقیده هستند که این سلول های خفته که راهی نیز برای مقابله با دارو یافته اند در بدن پخش شده و به دلایلی که هنوز نامعلوم است دوبار فعال می شوند. این نتایج می تواند مسیر جدیدی از تحقیقات را در مورد این سلول های خفته ی سرطانی باز کرده و امید است که در آینده راهی با آشنایی به عملکرد این سلول های خفته راهی برای مقابله با آنها پیدا شود.

اقتباس از : MedicalXpress
تاریخ خبر: آگوست ۲۰۱۹

دفعات مشاهده: 16 بار   |   دفعات چاپ: 0 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر