نتایج رضایت بخش درمان ایمونوتراپی جدید در موش های مبتلا به سرطان مغز

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۶/۳۰ |

برای اولین بار محققین آمریکایی موفق به درمان سرطان مغز در موش از طریق تزریق دارو به خون موش شدند.
سرطان مغز سهم اندکی از کل سرطان ها را به خود اختصاص داده است اما از کشنده ترین انواع سرطان هاست به طوری که در سال ۲۰۰۹ الی ۲۰۱۵ در آمریکا، کمتر از یک سوم از بیماران مبتلا به سرطان مغز پس از طی ۵ سال از تشخیص، به زندگی ادامه می دادند.

در این مطالعه سرطان گلیوبلاستوما مورد مطالعه قرار گرفت که در بین سرطان های مغز به طور خاصی مهاجم است و در عین حال تکثیر بسیار سریعی نیز دارد.
مغز انسان دارای خاصیت دفاعی خاصی به نام سد خونی-مغزی می باشد به این صورت که عروق خون رسان به مغز دارای خاصیتی هستند که می توانند نفوذپذیری انتخابی داشته باشند و به این صورت از ورود سموم و عوامل بیماری زا به مغز جلوگیری به عمل آورند. اما این ویژگی حفاظتی بدن، درمان سرطان مغز را با چالش مواجه کرده است و داروهای سیستمیکی که تاکنون جهت درمان سرطان مغز به صورت بالینی آزمایش شده اند جهت عبور از سد خونی-مغزی با مشکل مواجه شده اند و کارایی کمی از خود نشان داده اند و به این علت کماکان جهت درمان اینگونه سرطان ها، رساندن مستقیم عامل دارویی به مغز تنها راه پیش رو می باشد.

یکی از دلایلی که سرطان مغز را به اینصورت مهاجم ساخته است، توانایی آن ها در محدود ساختن پاسخ ایمنی بدن است بصورتی که این سرطان ها سلول های ایمنی T تنظیمی و ماکروفاژها خاصی را بعنوان سپر دفاعی خود مورد استفاده قرار می دهند و باعث خنثی سازی پاسخ ایمنی بدن به خود می شوند.
در این مطالعه محققان یک روش درمانی نانو-ایمونوتراپی ابداع کردند به طوری که یک قطعه پروتئینی کوچک و تجزیه پذیر را به دارو متصل کرده و با کمک آن دارو را از سد خونی-مغزی عبور دادند. سپس دارو باعث بلوکه کردن عملکرد سلول های لنفوسیت T تنظیمی و ماکروفاژها شد و در نتیجه آن سلول های دفاعی موجود در مغز (لنفوسیت ها و سلول های میکروگلیا) توانستند به نابودسازی سلول های سرطانی بپردازند.
لازم به ذکر است که این روش درمانی تنها بر روی مدل های جانوری موفق بوده و جهت استفاده آن در انسان باید آزمایشات متعددی را پشت سر گذارد.

اقتباس از : MedicalNewsToday
تاریخ خبر: سپتامبر ۲۰۱۹

دفعات مشاهده: 62 بار   |   دفعات چاپ: 9 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر