استفاده از شیردوش روی مایکروبیوم شیر مادر تاثیر می گذارد

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۶/۳۰ |
یک مطالعه گسترده در کانادا که بوسیله دکتر آزاد و همکارانشان انجام شد نشان داد که استفاده از پمپ یا شیردوش با حذف باکتریهای دهانی و افزایش تعداد باکتریهای پاتوژن در مقایسه با روش مستقیم شیردهی باعث تغییر مایکروبیوم شیر مادر می شود.

این مطالعه که در فوریه ۲۰۱۹ در ژورنال Cell Host & Microbe تحت عنوان "Composition and variation of the Human Milk Microbiota are influenced by maternal and earl life factors به چاپ رسید پیشنهاد کرد که مایکروبیوم شیر هم بوسیله باکتریهای دهان نوزاد و هم بوسیله فاکتورهای محیطی مانند شیردوش تحت تاثیر قرار می گیرد.

قبلا شیر مادر استریل درنظر گرفته می شد ولی مطالعت اخیر مقادیر کمی از باکتریها را در آن نشان داده اند. بهم خوردن مایکروبیوم شیر می تواند باعث تغییر مایکروبیوم روده نوزاد و احتمال ابتلا آن به بیماریهای آسم و آلرژی یا چاقی شود.
استفاده از روش غیر مستقیم شیردهی باعث افزایش پاتوژنهای فرصت طلب مانند سودوموناس و درنتیجه افزایش ریسک عفونتهای تنفسی در نوزادان می شود.همچنین این مطالعه نشان داد که باکتریهای شیر علاوه بر اینکه از روده مادر تاثیر می پذیرند از باکتریهای دهان نوزاد نیز متاثر هستند.

مطلب جالب دیگر اینکه مایکروبیوم شیر تحت تاثیر جنسیت نوزاد متفاوت است. جنسیت نوزاد روی مایکروبیوم دهان و درنتیجه مایکروبیوم شیر تاثیر میگذارد. از طرف دیگر فاکتورهای در ارتباط با مادر مانند سن ،BMI ،نژاد و تغذیه و همچنین روش زایمان (طبیعی یا سزارین) مصرف انتی بیوتیکها و داشتن فرزندان قبلی همه در کیفیت مایکروبیوم شیر مادر تاثیر می گذارند.

خانم دکتر آزاد همچنین اشاره کرد که در مطالعات آینده آنها ترکیبات و عملکرد مایکروبیوم شیر را بررسی خواهند کرد و پروفایل قارچها را در نمونه های شیر تعیین می کنند.آیا همچنین قصد دارند تاثیر مایکروبیوم شیر مادر را در شکل گیری مایکروبیوم روده و تاثیر آن را در سلامتی و بیماری نوزادان مورد بررسی قرار دهند.

دکتر شهره نیکو

دکتری تخصصی ایمونولوژی
 niko.sh iums.ac.ir
تاریخ : فوریه ۲۰۱۹
منبع:
۱. Moossavi S, Sepehri S, Robertson B, Bode L, Goruk S, Field CJ, Lix LM, de Souza RJ, Becker AB, Mandhane PJ, Turvey SE. Composition and variation of the human milk microbiota are influenced by maternal and early-life factors. Cell host & microbe. ۲۰۱۹ Feb ۱۳;۲۵(۲):۳۲۴-۳۵.

دفعات مشاهده: 94 بار   |   دفعات چاپ: 10 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر