حضور شبکه هورمونی در سینوویال بیماران مبتلا به روماتوئید و استئوآرتریت

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۷/۸ |

با اینکه بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید (RA) گاهی اوقات بیماری تیروئید را  نیز نشان می دهند ،  اما نقش هورمونهای تیروئید در بافت سینوویال ملتهب هنوز ناشناخته است. این موضوع به این دلیل مهم به نظر می آید  که هورمونهای تیروئید  سیستم  ایمنی را تحریک می کنند و سلول های موضعی می توانند میزان هورمون تیروئید را توسط دئودینازها(  deiodinases DIO)  تنظیم کنند. در سال ۲۰۱۹ مطالعه ای این فرضیه ای مبنی بر حضور عناصر شبکه هورمون تیروئید در بافت سینوویال وجود دارد مطرح کرد. در این مطالعه سرم، مایع و بافت مفصلی و سلول های فیبروبلاستی ۱۲ بیمار مبتلا به RA و ۳۲ بیمار مبتلا به آرتروز(OA) که هیچ گونه سابقه بیماری تیروئیدی نداشتن  ، از نظر هورمون های تیروئیدی  بررسی شدند. نتیج نشان داد که  سطح سرمی / مایع سینوویال هورمون تیروئید در بیماران مبتلا به  RA و OA مشابه بود.

همچنین آنایزهای بیوشیمیایی نشان داد که میزان یک متابولیت حاصل از تخریب به نام تریودوتیرونین معکوس(reverse T۳) ؛ در سرم در مقایسه با مایع سینوویال بسیار کمتر میباشد؛ این یافته نشان دهنده تخریب هورمون های تیروئیدی در محیط سینوویوم  میباشد.

سایر نتایج این مطالعه نیز نشان میدهد که انتقال دهنده های غشای سلولی هورمونهای تیروئید ، DIO ، و گیرنده های هورمون تیروئید در بافت و مایع سینوویال  حضور داشتند. فراوانی سلولهای مثبت برای تخریب کننده دیئوها در RA نسبت به OA بیشتر بود. مطالعات بیان ژن در مایع سینوویال نقش ضعیفی برای هورمون t۳ در تنظیمی بیان ژن نشان داده اند. بافت و مایع  سینوویال در  RA و / SF یک شبکه موضعی از  هورمونهای تیروئیدی را نشان دادند. هورمونهای تیروئید در سینوویوم تخریب می شوند. در حالی که T۳ فعال زیستی بر بیان ژن SF تأثیر نمی گذارد ، به نظر می رسد SF عملکرد رله ای برای هورمونهای تیروئید دارد.

دکتر مریم عظیمی

دکترای تخصصی ایمونولوژی

تاریخ خبر: سپتامبر ۲۰۱۹
m-azimimalumnus.tums.ac.ir