شناسایی عاملی جدید در پاتولوژی بیماری مالتیپل اسکلروزیس

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۷/۱۷ |

یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه ویرجینیا ارتباطی غیر منتظره بین نوعی از سلول های مغزی و پاتولوژی بیماری MS را یافتند. این سلول ها که سلول های پیشساز الیگودندریتیک (oligodendrocyte progenitor cells) نام دارند حدود ۵ درصد از سلول های مغز و طناب نخاعی را تشکیل می دهند و نقش آن ها تولید سلول های سازنده میلین (ماده ای که بر سطح بدنه نورون ها قرار دارد و باعث انتقال سریع و راحت  پیام عصبی در طول نورون می شود) است. در بیماری MS سلول های ایمنی با تخریب میلین باعث ایجاد اختلال در عملکرد و پیام رسانی سلول های عصبی شده و عوارض بیماری را سبب می شوند.

تاکنون تنها تصور می شد که این سلول ها در پروسه بیماری در افزایش سلول های سازنده میلین ناکارآمد عمل می کنند اما این مطالعه نمایان کرد که علاوه بر این ناکارآمدی، این سلول ها در پاسخ ایمنی مخرب بدن به میلین نیز نقش دارند.

در بیماری MS درمان های کنونی قادر به مهار پروسه های التهابی در مغز شده اند که سیر بیماری را کند می کند اما متاسفانه در ترمیم سلول های مغزی آسیب دیده ناموفق بوده اند. نتایج این مطالعه می تواند نویدبخش این باشد که با توجه به ماهیت عملکردی این سلول ها، محققان با طراحی داروهای جدید و تغییر عملکر این سلول ها در بیماری MS، علاوه بر کاهش التهاب و پاسخ ایمنی مخرب، ممکن است قادر به شروع ترمیم دوباره سلول های مغزی آسیب دیده شوند. گرچه تا رسیدن به این روش های درمانی راه طول و درازی در پیش است.

اقتباس از : MedicalXpress
تاریخ خبر: اکتوبر ۲۰۱۹

دفعات مشاهده: 35 بار   |   دفعات چاپ: 3 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر