یافتن بازه درمانی در مبارزه با بیماری آلزایمر

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۸/۸ |

یکی از شاخصه های بیماری آلزایمر حضور توده های نوروفیبریلار (Neurofibrillary Tangles) در نورون ها است. این توده ها توسط پروتئینی بنام تاو (tau) شکل می گیرد. این پروتئین در شرایط طبیعی باعث پایداری رشته های پروتئینی ای به نام میکروتوبول در سلول می شوند که بعنوان داربست های سلولی نقش ایفا می کنند و در حفظ ساختار سلولی نقش حیاتی دارند.

در بیماری آلزایمر، پروتئین تاو دچار تغییرات ساختاری شده و توان اتصال به میکروتوبول را از دست می دهد. در این شرایط نیز میکروتوبول ها تخریب شده و در نهایت این تغییرات موجب به مرگ سلول می شود.
تاکنون زمان بندی این اتفاقات و نحوه انتقال پروتئین ها تاو ناقص به سلول های سالم در هاله ای از ابهام بود اما مطالعه جدیدی که توسط محققان دانشگاه ساوثهمپتون در بریتانیا انجام شد اطلاعات جدیدی را از این پروسه در اختیار ما قرار داد.

در این مطالعه شبکه ای از نورون های موشی که کشت داده شده بودند را در معرض پروتئین های ناقص تاو قرار دادند. مشاهده شد که این پروتئین ها به سرعت به بین سلول ها منتقل شدند و در آن ها تجمع پیدا کردند. اما کشف تازه ای که محققان در این مطالعه کردند، مشاهده عملکرد طبیعی سلول های عصبی در حضور پروتئین ناقص تاو بود. نتیجه ای که این تیم تحقیقاتی از این مطالعه منتشر کرد به اینگونه بود که با وجود تجمع پروتئین تاو خراب در سلول ها، چه سلول اهدا کننده پروتئین و چه سلول دریافت کننده، خاصیت انتقال پیام عصبی را از دست ندادند و کارایی طبیعی خود را حفظ کردند. این بدان معناست که در پروسه بیماری آلزایمر، تخریب سلول های عصبی پس از تجمع پروتئین تاو در آن ها به سرعت اتفاق نمی افتد و در واقع یک بازه زمانی وجود دارد که درصورت طراحی روش های درمانی جدید جهت حذف این پروتئین های ناقص از سلول، هنوز می توان از نابودی سلول های عصبی جلوگیری بعمل آورد.

اقتباس از : MedicalXpress
تاریخ خبر: اکتوبر ۲۰۱۹

دفعات مشاهده: 31 بار   |   دفعات چاپ: 0 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر