آیا مصرف پروبیوتیکها بعد از درمان آنتی بیوتیکی مفید است ؟

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۸/۸ |

امروزه پروبیوتیکها به طور وسیع در کودکان و بزرگسالانی که مشکلات گوارشی دارند یا همراه با درمان آنتی بیوتیکی مصرف می شوند ولی در مورد اثربخشی آنها اطلاعات کافی وجود ندارد. در مطالعه ای که در سال ۲۰۱۸ در ژورنال معتبر Cell به چاپ رسید این طور عنوان شد که مصرف پروبیوتیکها بعد از درمان آنتی بیوتیکی برگشت مایکروبیوم روده را مختل می کند.

در این مطالعه که هم در انسان و موش انجام شد نشان داده شد که پروبیوتیکها برگشت فلور روده به حالت تعادل را به تاخیر می اندازند ولی در افرادی که پروبیوتیک مصرف نکرده بودند و یا کسانی که پیوند مدفوع یا Fecal Microbiome Transplantation در مورد آنها انجام شده بود برگشت فلور به حالت نرمال سریعتر صورت گرفت.
در مطالعه دیگری هم که توسط NIH صورت گرفت نشان داده شد که مصرف پروبیوتیک هیچ تاثیری در درمان اسهال در بچه ها ندارد. امیدواریم که نتایج این تحقیقات بتواند تغییری در روند درمانی بیماران مخصوصا اطفال و تجویز نامناسب پروبیوتیکها داشته باشد.

دکتر شهره نیکو

دکتری تخصصی ایمونولوژی
 niko.sh iums.ac.ir
تاریخ : سپتامبر ۲۰۱۸

منبع:
۱. Suez J, Zmora N, Zilberman-Schapira G, Mor U, Dori-Bachash M, Bashiardes S, Zur M, Regev-Lehavi D, Brik RB, Federici S, Horn M. Post-antibiotic gut mucosal microbiome reconstitution is impaired by probiotics and improved by autologous FMT. Cell. ۲۰۱۸ Sep ۶;۱۷۴(۶):۱۴۰۶-۲۳.
۲.

دفعات مشاهده: 52 بار   |   دفعات چاپ: 2 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر