• 1403/05/23 - 10:39
  • - تعداد بازدید: 25
  • - تعداد بازدید کنندگان: 24
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

توصیه های تغذیه ای در خصوص پیشگیری از گرمازدگی در تابستان

336904.mp3 توصیه های تغذیه ای در خصوص پیشگیری از گرمازدگی در تابستان

به گزارش روابط عمومی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران :

با توجه به افزایش دما در فصل تابستان گرمازدگی از جمله پیامدهایی است که سلامت افراد را تحت تاثیر قرار می‌دهد. راهکارهای پیشگیرانه‌ای وجود دارد که افراد می‌توانند در فصول گرم سال آن‌ها را رعایت کنند تا سلامت خود را در برابر گرمای شدید هوا حفظ کنند. به همین دلیل مصاحبه ای با خانم دکتر رهیده عضو محترم هیئت علمی گروه علوم تغذیه دانشکده بهداشت در خصوص توصیه های تغذیه ای مناسب در پیشگیری از گرمازدگی صورت گرفت.

خانم دکتر آیا تغذیه در گرمازدگی افراد تاثیر دارد؟

بله، در گرمازدگی مهمترین تغییری که رخ می دهد اتلاف آب و املاح بدن است که با دریافت کافی آب می توان از این مشکل تا حدی پیشگیری نمود. همچنین مصرف میوه و سبزیجات برای جلوگیری از گرمازدگی بسیار مفید است؛ این گروه های غذایی به خاطر محتوای فیبر بالایی که دارند منجر به نگهداری آب در بدن می شوند. به علاوه، به علت وجود املاح در این مواد غذایی، دریافت آنها به همراه استفاده مکرر از آب به تعادل آب و الکترولیت ها در سلول ها کمک می کنند. از طرف دیگر، غذاهای سرخ شده و آماده نظیر فست فودها به دلیل محتوای چربی و محتوای سدیم زیاد منجر به اتلاف آب بیشتری از بدن می شوند. همچنین نوشیدنی هایی مثل چای و یا نوشیدنی های کافئینه نیز اثر مدر دارند و باعث دفع بیشتر آب بدن می شوند.

چگونه می توان با تغذیه مناسب از این مشکل جلوگیری کرد؟

با دریافت کافی آب، مایعات مناسب و رعایت تعادل و تنوع در دریافت گروه های غذایی می توان از این مشکل جلوگیری نمود. وعده های غذایی سبک و مکرر با تعداد دفعات بیشتر از 3 وعده روزانه نیز توصیه می شود. اما در شرایط فیزیولوژیک خاص و بیماری ها، تحت نظر مشاور و متخصصین تغذیه رهنمودهای تغذیه ای متناسب با میزان فعالیت بدنی و شرایط افراد باید صورت گیرد.

پیشنهاد شما برای جلوگیری از گرمازدگی مصرف چه مواد غذایی است؟ و یا چه مواد غذایی را مصرف نکنیم؟

مهمترین ماده غذایی " آب است که نوشیدن آن در طول روز توصیه می شود. اهمیت دریافت آب در حدی است که برای گروه‌های سنی مختلف و افراد در شرایط خاص نظیر کودکان و سالمندان به  مقدار بیشتری توصیه می‌شود. دریافت میوه و سبزیجات، حتی از آب میوه های طبیعی بدون شکر افزوده، نیز می توان استفاده نمود. از مصرف نوشیدنی های گازدار، کافئینه و آب میوه های شیرین موجود در بازار باید اجتناب کرد و در صورت عادت به خوردن چای، حتما از چای کمرنگ استفاده شود.

اگر فردی دچار گرمازدگی شد چه اقدامی را به وی پیشنهاد می کنید؟

در این شرایط بلافاصله آب و املاح از دست رفته، باید جایگزین شوند. بنابراین موثرترین نوشیدنی در صورت گرمازدگی آب است. استفاده از دوغ کم نمک جهت جایگزینی الکترولیت ها؛ شربت لیموی کم شیرین انتخاب های مفید می باشند. مصرف شربت کم شیرین خاکشیر و تخم شربتی نیز برای رفع گرمازدگی و حفظ آب بدن موثر می باشند. در ادامه، برای رفع عطش از آب هندوانه و آب سبزیجات نیز می توان استفاده نمود.

در آخر توصیه های کلی، شامل قرار نگرفتن در معرض نور مستقیم خورشید، انجام فعالیتهای شدید خارج از منزل در ساعاتی که هوا خنک تر است؛ در صورت بودن در معرض تابش خورشید یا حضور در یک فضای گرم، همچنین قبل و بعد و در طی ورزش، آب اضافه تری باید نوشیده شود. در نهایت خواب کافی، دریافت میوه و سبزی نیز تاکید می شود.

 

 

 

 

 

 

  • گروه اخبار :
  • کد خبر : 336904
:
ادمین ادمین
خبرنگار

ادمین ادمین

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings