طبق یک مطالعه جدید مصرف هویج می تواند تا 20 درصد خطر نسبی ابتلا به سرطان را کاهش دهد.
این مطالعه یک تحلیل تلفیقی (متا آنالیز) از 80 مطالعه کوهورت آینده نگر بود که رابطه بین مصرف هویج و خطر ابتلا به سرطان را مورد بررسی قرار داده است. بر اساس یافته های این مطالعه مصرف هویج خطر ابتلا به انواع سرطان از جمله سرطان پستان و ریه را بسته به نوع و مقدار هویج مصرفی 10 تا 20 درصد کاهش می دهد. این مطالعه همچنین نشان داد که آلفا کاروتن ، یک ترکیب موجود در هویج ، بسته به میزان غلظت آن در خون قادر است خطر ابتلا به سرطان را 20 درصد کاهش می دهد. این درحالی است که پیشتر در مطالعات انجام شده بر روی موضوع مشابهی نشان داده شده بود که مصرف بتا کاروتن تاثیری بر کاهش خطر نسبی ابتلا به سرطان ندارد. در این مطالعه پیشنهاد شده است که مصرف هویج و افزایش سطح آلفا کاروتن در خون می توانند واسطه های التهابی سیستم ایمنی را تنظیم کنند و به این طریق توسعه و پیشرفت سرطان های مختلف را مهار نمایند. نویسندگان این مطالعه توصیه کرده اند که مصرف هویج باید ترویج شود و سازوکارهای علمی این اثر سودمند بیشتر مورد بررسی قرار گیرند. این مطالعه توسط Critical Reviews in Food Science and Nutrition منتشر گردیده است.