به روزرسانی:

روز: سه شنبه مورخ ۱۷ تیر ۱۳۹۹

هیدروکسی کلروکین تاثیر درمانی در بیماری COVID-۱۹ ندارد

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۹/۳/۱۸ |

از شروع پاندمی بیماری COVID-۱۹ تاکنون اخبار بسیاری در مورد تاثیر داروهای احتمالی بر این بیماری منتشر شده است. یکی از این داروها که توجه بسیار زیادی را به خود جذب کرد، داروی هیدروکسی کلروکین بود که گزارشات تاثیر مثبت آن بر بیماری ابتدا از کشور چین و در هفته های ابتدایی شیوع منتشر گردید و باعث نایاب شدن این دارو در بازار و افزایش قیمت آن گردید.

اما جدیدترین گزارشی که به تازگی منتشر شده است حاکی از آن است که این دارو هیچ تاثیر درمانی در بیماران مبتلا به COVID-۱۹ از خود نشان نداده است. این گزارش که توسط پژوهشگران انگلیسی و براساس مشاهدات بر نتایج حاصل از این دارو بر ۱۵۴۲ بیمار بستری در بیمارستان های انگلستان انجام گرفت انجام گرفت نشان داد که پس از ۲۸ روز از مصرف دارو ۲۵.۷ درصد از بیماران فوت کردند، این درحالی است که ۲۳.۵ درصد از بیمارانی که این دارو را مصرف نمیکردند (با این حال تحت مراقبت کامل بیمارستانی و درمانی بودند) نیز فوت کردند.

لذا براساس این نتایج هیدروکسی کلروکین هیچ گونه تاثیر درمانی در این بیماری ندارد و حتی تاثیری بر کوتاه کردن دوره بستری بیماران در بیمارستان نیز ندارد.

این مطالعه بخشی از مطالعه بسیار وسیعی بر ۱۱ هزار بیمار مبتلا به این بیماری بوده که تاثیر درمانی داروهای مختلف در آن در حال بررسی است. اما با مشخص شدن نتایج ذکر شده درمورد هیدروکسی کلروکین، که ۸۰ درصد از بیمارانی که این دارو را دریافت کرده بودند را شامل می گردید، پژوهشگران این مطالعه تصمیم گرفتند که به علت عدم وجود هیچگونه نشانه ای از تاثیر مثبت این دارو بر بیماری COVID-۱۹ ، از ادامه استفاده از این دارو در بیماران صرف نظر کنند.

منبع : MedicalXpress
تاریخ خبر: ژوئن ۲۰۲۰

دفعات مشاهده: 538 بار   |   دفعات چاپ: 7 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر