بازدیدهای ۲۴ ساعت گذشته: 219032
بازدیدهای روز جاری: 219032
به روزرسانی:

روز: سه شنبه مورخ ۱۷ تیر ۱۳۹۹

خطر ابتلا به عفونت کرونا ویروس می تواند با نوع ماکروبیوم حلق و گلو ارتباط داشته باشد

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۹/۳/۲۶ |

ویروس SARS-COV-۲ در ابتدا از طریق اتصال به رسپتور ACE۲ که بر روی سلولهای اپیتلیال آلوولار وجود دارد باعث عفونت ریه می شود. اخیرا، RNA ویروس در مدفوع بیماران نیز یافت شده است و جالب اینکه سلولهای اپی تلیال روده ای مخصوصا اینتروسیتهای روده کوچک نیز رسپتور ACE۲ را بیان می کنند. در مطالعات گذشته نقش مایکروبیوم روده در بیماریهای ریه مشخص شده است از طرف دیگر مشخص شده است که عفونتهای تنفسی می توانند باعث بهم خوردن مایکروبیوم روده شوند.

یکی از جنبه های مهم ویروس کرونا تنوع بالای نشانه های بیماری و افزایش ریسک آن با سن بیمار می باشد. از آنجاییکه شواهدی مبنی بر نقش مایکروبیوم حلق و گلو در ابتلا به بیماریهای ویروسی تنفسی وجود دارد، محققان مایکروبیوم حلق و گلو را در بیماران COVID۱۹ مورد بررسی قرار دادند.

نمونه های سوآپ گلو از ۴۶ نمونه COV PCR مثبت  و ۸۹ نمونه COV PCR منفی گرفته شد. سپس، DNA ها استخراج گردید و پروفایل مایکروبیوم با روش ۱۶S rDNA مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان دادند که عفونت COVID۱۹ به طور معنی داری با پروفایل مایکروبیوم حلق و گلو در ارتباط است. افرادی که کلاستر خاصی را نداشتند دو برابر احتمال ابتلا به COVID۱۹ در آنها بیشتر بود و جالب اینکه این کلاستر باکتریایی در افراد مسن در مقایسه با جوانان کمتر وجود دارد و این موضوع می تواند احتمال ابتلای بیشتر بیماری در افرا مسن را توضیح دهد.

نتایج این تحقیق می تواند به محققان در شناسایی بهتر نقش باکتریها در دفاع علیه عفونتهای ویروسی کمک کند. علاوه براین، بررسی مایکروبیوم حلق و گلو می تواند ابزاری باشد برای شناسایی افرادی که ریسک بالاتری برای پیشرفت بیماری دارند. بهبود پروفایل مایکروبیوم با تغذیه مناسب و استفاده از مکملها همچنین می تواند از طریق تقویت سیستم ایمنی راهی برای کنترل بیماری در افراد با ریسک بالای بیماری باشد.

دکتر شهره نیکو

دکتری تخصصی ایمونولوژی
 niko.shiums.ac.ir
تاریخ : ژوئن ۲۰۲۰