به روزرسانی: 1399/12/5

روز: جمعه مورخ 8 اسفند 1399

مراقبتهای ویژه بیماران اندومتریوز در همه گیری COVID ۱۹

| تاریخ ارسال: 1399/4/16 |
از آنجاییکه مراقبتهای پزشکی، ویزیتهای درمانی و عملهای جراحی بیماران اندومتریوز در همه گیری COVID ۱۹ با مشکل روبرو شده است لزوم مراقبتهای شخصی در این شرایط ضروری به نظر میرسد بنابراین در کنار درمان های رایج، خودمراقبتی می تواند در کاهش علایم بیماران مفید واقع شود.
استراتژیهای خودمراقبتی که برای بیماران اندومتریوز پیشنهاد شده به شرح زیر می باشد:
  1. آموزش و آگاهی درباره بیماری اندومتریوز می تواند اطلاعات ارزشمندی را برای مواجه با بیماری در دوران همه گیری در اختیار بیماران قرار دهد. این اطلاعات می تواند از سایتهای معتبر دانشگاهی یا دیگر منابع معتبر در اینترنت تهیه شود.
  2. بیماران باید در صورت لزوم با مدیران و صاحبان کار خود در مورد بیماری خودشان صحبت کنند تا بتوانند در مواقع درد شدید از مرخصی های کاری استفاده کنند.
  3. بیماران باید فعالیتهای اجتماعی خود را در زمان همه گیری ادامه دهند و با استفاده از ویدئو کنفرانسها و یا سایر روشهای آنلاین فعالیتهای گروهی داشته باشند همچنین با گروههای حمایت کننده از بیماران در تماس باشند.
  4. داشتن خواب کافی از نکات مهم در بهبود کیفیت زندگی در بیماران اندومتریوز می باشد. از آنجاییکه بدلیل دردهای مزمن بیماران از کیفیت خواب خوبی برخوردار نیستند برنامه ریزی برای خواب اهمیت خاصی پیدا می کند. بیمارا باید ۷-۹ ساعت خواب شبانه داشته باشند آنها باید از هرگونه فعالیت فیزیکی و ذهنی قبل از خواب که باعث اختلال خواب می شود خودداری کنند.
  5. فعالیت فیزیکی منظم برای کاهش درد مزمن در بیماران اندومتریوز مفید می باشد. از آنجاییکه در همه گیری COVID ۱۹ امکان ورزش در مکانهای عمومی و سالنهای ورزشی کمتر است پیشنهاد می شود که بیماران در خانه فعالیتهای فیزیکی منظم و نرمش های مناسب را انجام دهند.
  6. یوگا و پیلاتس برای کاهش درد بیماران اندومتریوز مفید است. آنها می توانند با استفاده از برنامه های اینترنتی در خانه این ورزشها را انجام دهند. ورزشهای لگنی نیز برای بیماران مفید می باشد.
  7. تغذیه مناسب از دیگر عواملی است که می تواند در کاهش درد بیماران اندومتریوز نقش داشته باشد. شواهدی وجود دارد که خطر ابتلا به اندومتریوز با افزایش مصرف گوشت قرمز در ارتباط است. از طرف دیگر مصرف روغن ماهی، سبزیجات و میوه های تازه مخصوصا مرکبات به خاطر تاثیرات ضد التهابی که دارد در کاهش علایم بیماری نقش دارند.
  8. استفاده از مدیتیشن و روشهای آرام کردن ذهن. در دوران همه گیری COVID ۱۹ استفاده از روشهای آرام کردن ذهن و تمرینات تنفسی می تواند مفید باشد.

دکتر شهره نیکو
دکتری تخصصی ایمونولوژی
 niko.shiums.ac.ir
تاریخ : ژوئن ۲۰۲۰