به روزرسانی: 1399/12/5

روز: جمعه مورخ 8 اسفند 1399

نقش ویتامین D در همه گیری کووید-19

| تاریخ ارسال: 1399/4/23 |
مزایای ویتامین D (در ترکیب با مصرف کلسیم) در ساخت اسکلت قوی و جلوگیری از ریزش استخوان ایفا می کند، را بر همه آشکار و روشن میباشد.
طبق گفته این انجمن ها نکته اصلی در راهنمایی توصیه به قرار دادن مستقیم پوست در معرض آفتاب به مدت 15 تا 30 دقیقه در روز و در عین حال مراقبت از جلوگیری از آفتاب سوختگی است.
 "ویتامین D هنگامی که با دوزهای معقول مصرف می شود بسیار ایمن است و برای سلامتی اسکلتی عضلانی اهمیت دارد.

در دوران قرنطینه خانگی، احتمالا سطح ویتامین D افراد کاهش پیدا کرده است.  زیرا افراد فعالیت خارج از بدن (قرار گرفتن در معرض آفتاب) را در طی همه گیری کاهش می دهند." اما هنوز نقش ویتامین D در همه گیری  COVID-19 روشن نشده است.
طی ماه های اخیر ، نقش ویتامین D در رابطه با پیشگیری از COVID-19 موضوع بحث و جدال بوده است. در حال حاضر ، جوامع پزشکی در سراسر جهان  در کنار هم جمع شده اند تا مسئله پیرامون دریافت دوز توصیه شده روزانه ویتامین D را روشن کنند.

در طول همه گیری کووید-19 ، دستور برای ماندن در خانه به معنای آن بود که افراد احتمالاً وقت کمتری را در بیرون از خانه می گذرانند و فرصت کمتری دارند که ویتامین D خود را مستقیماً از نور خورشید ، که منبع اصلی آن غیر از تعداد محدودی از غذاها یا به عنوان یک مکمل غذایی است ، دریافت کنند .
 جوامع پزشکی اذعان دارند که اطلاعات  فعلی هیچ مدرکی را مبنی بر اینکه مکمل ویتامین D به جلوگیری یا معالجه عفونت COVID-19 کمک می کند ، ارائه نمی دهد ؛ اما راهنمایی های ما مانع از مطالعه بیشتر تأثیرات احتمالی ویتامین D بر COVID-19 نخواهد شد.

تحقیقات انجام شده حاکی از آن است که ویتامین D ممکن است در تقویت پاسخ ایمنی نقش داشته باشد ، و با توجه به کار قبلی که نشان دهنده نقش فعال ویتامین  D در پاسخ های ایمنی است ، با این حال "تحقیقات بیشتری، در مورد ویتامین D مکمل در بیماری COVID-19 ضروری است.
تا به امروز، بیشتر  مطالعات،  مشاهده ای بوده اند و هیچ کارآزمایی تصادفی کنترل نشده ای صورت نگرفته است که نتیجه گیری های محکم راجع به وجود یک روابط علی-معلولی ارائه دهد.  با این حال  مطالعات مشاهده ای نشان می دهد که بین غلظت ویتامین D کم و میزان بالاتر عفونت COVID-19 ارتباط وجود دارد."

جوامع پزشکی از سراسر جهان بر اهمیت دوز توصیه شده روزانه ویتامین D ، تأکید کرده اند و بیانیه مشترک "راهنمایی درباره ویتامین D در عصر COVID-19" توسط انجمن آمریکایی تحقیقات استخوانی و معدنی (ASBMR) ، جامعه غدد درون ریز و انجمن آمریکایی غدد درون ریز بالینی (AACE) را منتشر کردند: این پزشکان توصیه میکنند که : "اکثر افراد مسن و جوان تر می توانند روزانه به میزان  IU 1000- 400 ویتامین D مصرف کنند تا سطح ویتامین D در حد بهینه مطابق دستورالعمل های مؤسسه پزشکی حفظ شود."

تهیه و تدوین: دکتر مریم عظیمی
دکترای تخصصی ایمونولوژی پزشکی

منبع:
 Medical Societies Advise on Vitamin D in Midst of COVID-19 - Medscape - Jul 10, 2020

دفعات مشاهده: 7779 بار   |   دفعات چاپ: 36 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر