به روزرسانی: 1399/12/5

روز: جمعه مورخ 8 اسفند 1399

ایمنی سلولی قوی در مقابل COVID 19 در افرادی که دوره نقاهت را می گذرانند

| تاریخ ارسال: 1399/4/25 |
سلولهای T خاطره برای ایمنی بلند مدت در مقابل COVID 19 اهمیت بسزایی دارند. در یک مطالعه کوهورت بزرگ ، افراد بدون سابقه برخورد به همراه اعضای خانواده که با ویروس کورونا برخورد داشته اند و افراد در فاز حاد یا نقاهت مورد بررسی قرار گرفتند.
سلولهای T  اختصاصی ویروس در فاز حاد COVID 19 از نوع سایتوتوکسیک بودند که با ویژگیهای  بالینی و وخامت بیماری در ارتباط بوده است درحالیکه سلولهای T در فاز نقاهت polyfunctional بوده و ویژگیهای خاطره ای داشتند. نکته مهم این است که سلولهای T مربوط به SARS-COV-2 در اعضای خانواده که از لحاظ تست آنتی بادی منفی بودند و همچنین افراد بی علامت یا آنهایی که نوع خفیف بیماری را داشتند دیده شده است.
فعال شدن سلولهای T که بوسیله بیان CD38 مشخص می شود یکی از مشخصات فاز حاد COVID 19 می باشد. این مطالعه نشان داد که بسیاری از سلولهای T مارکرهای HLA-DR, Ki-67 و PD-1 را هم بیان می کنند و میزان بیان CD38 با وخامت بیماری در ارتباط بوده است. سلولهای T خاطره دارای توانایی تکثیر بالا و عملکرد چندگانه بودند و بر علیه پروتئینهای نوکلئوکپسید و سطحی ویروس پاسخ می دادند.
این نتایج نشان می دهد که ویروس کورونا موجب ساخت سلولهای T خاطره ای می شود که به اندازه خاطره حاصل از واکسن قوی است. بعبارت دیگر در معرض ویروس قرار گرفتن ممکن است از ابتلا به نوع شدید بیماری COVID 19 پیشگیری کند.

دکتر شهره نیکو
دکتری تخصصی ایمونولوژی
 niko.shiums.ac.ir
منبع:
Robust T cell immunity in convalescent individuals with asymptomatic or mild COVID-19.doi: https://doi.org/10.1101/2020.06.29.174888

دفعات مشاهده: 4129 بار   |   دفعات چاپ: 48 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر