به روزرسانی: 1399/12/5

روز: جمعه مورخ 8 اسفند 1399

آزمایش بالینی استفاده از اکسید نیتریک برای درمان کووید ۱۹

| تاریخ ارسال: 1399/5/5 |
 اخیرا یک کارآزمایی بالینی جدید برای درمان کووید ۱۹ معرفی شده است که شامل ارزیابی تأثیر اکسید نیتریک در درمان ویروس  در بیماران مبتلا به علائم شدید COVID-۱۹ میباشد. تحقیقات قبلی نشان داده است  که اکسید نیتریک خاصیت ضد ویروسی در برابر کرونا ویروس دارد. این اثر در هنگام شیوع سارس در اوایل دهه ۲۰۰۰ مورد آزمایش و نمایش قرار گرفت.

اگرچه در حال حاضر، هیچ گزینه درمانی تأیید شده ای در برابر ویروس SARS-CoV-۲ در دسترس نیست.  اما با این حال  بسیاری از داروها در حال آزمایش هستند تا ببینند که آیا آنها می توانند برای درمان کووید ۱۹ مؤثر باشند یا خیر.

سندرم پریشانی حاد تنفسی ، یک شکل شدید از نارسایی ریه است که به عنوان  علت اصلی مرگ در COVID-۱۹  شناخته شده است. اقدامات محافظتی در مقابله با آسیب حاد ریوی و سندروم ناراحتی حاد تنفسی نقش مهمی برای بیماران در دوره پاندمی دارد.
 اخیرا محققین از اکسید نیتریت (iNO) برای درمان نارسایی ریه ها استفاده کردند. همچنین مشخص شده است که iNO دارای خاصیت ضد ویروسی در مقابل ویروس کرونا نیز میباشد. این اثر ضد ویروسی iNO در طی همه گیری  SARS، آزمایش و نشان داده شده است. اکسید نیتریک نقش مهمی در حفظ عملکرد عادی عروق خونی و تنظیم شرایط التهابی دخیل در آسیب حاد ریوی و سندروم ناراحتی حاد تنفسی نیز دارد.

هنگامی که ریه ها در حال از بین رفتن هستند، برخی از قسمت های ریه ها هوا را دریافت می کنند در حالی که قسمت دیگر آن هیچگونه دریافتی ندارند؛ iNO گازی است که جریان خون را در مناطقی از ریه که هوا دریافت می کنند، بهبود می بخشد و میزان اکسیژن موجود در جریان خون را افزایش می دهد. همچنین باعث کاهش کار در سمت راست قلب می شود، که در شرایط نارسایی ریه از قبیل عفونت شدید کووید ۱۹ در معرض استرس شدید قرار دارد.

با شروع این کارآزمایی، هر بیمار مبتلا به کووید ۱۹ که درICU   بیمارستان وابسته به دانشگاه University of Alabama at Birmingham (UAB) بستری است و با کمک دستگاه تنفس، تنفس می کند، ممکن است به طور بالقوه واجد شرایط برای مطالعه باشد. ویبو پارچا، محقق بخش بیماری های قلبی و عروقی UAB می گوید: "این کارآزمایی به بیمارانی که مبتلا به کووید ۱۹ هستند، نجاتبخش بوده و علاوه بر بهبود وضعیت ریه ها، می توانند فواید ضد ویروسی نیز داشته باشد."

پانکاج آرورا، استادیار بخش، در حال پیشبرد تلاش های UAB در ارائه این گزینه درمانی برای بیماران واجد شرایط کووید ۱۹ است. آرورا می گوید: "مکانیسم فواید iNO می تواند اثر ضد ویروسی مستقیمی همانطور که در همه گیر SARS ۲۰۰۳ نشان داده شده است، کاهش استرس اکسیداتیو یا بهبود تطابق پرفیوژن تهویه در ریه هاخواهد بود . گروه وی قصد دارد تا در کمکی به کارآزمایی بالینی اولیه، اثرات قلبی و عروقی NO با استنشاق با دوز بالا را مطالعه کند".

آرورا می گوید: در انسان، اکسید نیتریک در رگ های خونی ایجاد می شود و فشار خون را تنظیم و از تشکیل لخته ها جلوگیری می کند و همچنین سموم احتمالی را از بین می برد.

تهیه و تدوین:
دکتر مریم عظیمی
دکترای ایمونولوژی
منبع :

دفعات مشاهده: 7461 بار   |   دفعات چاپ: 36 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر