دانشگاه علوم پزشکی ایران
Iran University of Medical Sciences
آدرس مرکز تحقیقات ایمونولوژی
جهت ارجاع در مقالات و سایر انتشارات

مرکز تحقیقات ایمونولوژی،
پژوهشکده ایمونولوژی و بیماری های عفونی،
دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.


Immunology Research Center,
Institute of Immunology and Infectious Diseases,
Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

نمایش آمار بازدیدهای زیربخش : 537123
بازدیدهای ۲۴ ساعت گذشته: 41061
بازدیدهای روز جاری: 41061
کاربران حاضر در پایگاه: 7
به روزرسانی: 1399/12/11

روز: سه شنبه مورخ 12 اسفند 1399

08:21 = ساعت فعلی سرور

نکات عمومی بهداشت جهت کنترل عفونت COVID ۱۹

 | تاریخ ارسال: 1399/6/2 | 
بهداشت دست برای جلوگیری از بیماری های تنفسی بسیار مهم است. شستشوی دست بعد از سرفه و عطسه و  یا دفع دستمال ،هنگام ورود به منزل از محل های عمومی ، قبل از تهیه غذا ، قبل و بعد از غذا و شیردهی ، بعد از استفاده از توالت یا تعویض پوشک کودک و بعد از دست زدن به حیوانات توصیه می شود. در افرادی که محدودیت در شستشوی دست دارند ، اولویت بندی زمان های کلیدی برای بهداشت دست بسیار مهم است.

بعنوان بخشی از اقدامات بهداشتی جدید ، WHO توصیه می کند که دسترسی جهانی به تجهیزات بهداشتی برای شستشوی دست باید در مقابل همه ساختمانهای عمومی و مراکز حمل و نقل - مانند بازارها ، فروشگاه ها ، مساجد ، مدارس و ایستگاه های قطار یا اتوبوس فراهم شود.
باید تعداد یا اندازه سرویسهای بهداشتی با تعداد و نوع کاربران مانند کودکان یا افرادی که تحرک محدود دارند ، برای تشویق استفاده و کاهش زمان انتظار، تطبیق داده شود. نصب ، نظارت و نگهداری تجهیزات ، از جمله در صورت لزوم ، پر کردن منظم آب و صابون باید تحت نظارت مسئولین بهداشت عمومی محلی باشد. حفظ منابع باید به عهده مدیر ساختمان یا فروشگاه ، ارائه دهنده حمل و نقل و غیره باشد.
مواد بهداشتی جهت شستشوی دستها:
مواد بهداشتی ایده آل برای اجتماعات و خانه ها به منظور اثربخشی عبارتند از:
• آب و صابون یا دستمال حاوی الکل
• خاکستر
• آب به تنهایی
ایستگاه های بهداشتی می توانند جهت شستشوی دستها از آب متصل به یک منبع آب لوله کشی ، مخزن آب قابل شارژ مجدد یا سطل های تمیز و مواد شوینده الکلی مخصوص دست استفاده کنند. صابون ضد باکتری نیازی نیست و شواهد نشان می دهد که صابون طبیعی در غیرفعال کردن ویروس های پاکت دار مانند کورونا ویروس ها مؤثر است. الکل بسیار غلیظ در صورت مصرف سمی است و از این رو باید با احتیاط عمل کرد. الکل باید دور از دسترس کودکان نگهداری شود و کودکان هنگام استفاده از الکل باید تحت نظارت یک فرد بالغ قرار گیرند.
خشک کردن دست ها پس از شستشو برای بهداشت دست مهم است. رطوبت باقیمانده روی دست پس از شستشو می تواند عامل مهمی در انتقال عوامل بیماری زا از دست به سطوح و بالعکس باشد. بدین منظور جهت خشک کردن دستها استفاده از دستمال های یکبار مصرف ، خشک کردن دستها با دستگاه خشک کن یا تکان دادن دستها توصیه می شود.

هنگامی که صابون و آب یا الکل در دسترس خانواده ها نباشد ، استفاده از خاکستر توصیه می شود. خاکستر با افزایش pH عوامل بیماری زا را غیرفعال میکند. سرانجام ، شستشو با آب به تنهایی ، هرچند کمترین کارایی را بین چهار گزینه بالا دارد ولی می تواند منجر به کاهش آلودگی مدفوع بر روی دست و اسهال شود.
 
مدیریت ضایعات تولید شده در خانه
زباله های تولید شده در خانه در طول قرنطینه ، در حالی که یکی از اعضای خانواده بیمار یا در دوره بهبودی باشد، باید در کیسه های زخیم بسته بندی شده و قبل از دفع و جمع آوری نهایی توسط خدمات زباله شهری کاملاً بسته بمانند. اگر چنین خدماتی در دسترس نباشد ، به طور موقت می توان زباله ها را سوزاند تا زمانی که اقدامات پایدارتر و سازگار با محیط زیست انجام شود.
در مکان هایی که عرضه محدود و تقاضای زیادی برای ماسک وجود دارد ، احتمال اینکه افراد ماسک های استفاده شده را جمع کنند و بفروشند وجود دارد. بنابراین ، زباله ها باید به صورت مناسب و ایمن دفع شوند. ماسکها و دستکشها همچنین ممکن است فاضلاب ها و آبراه ها را مسدود کرده و منجر به اثرات زیست محیطی و گسترده شوند. سرمایه گذاری در مدیریت پسماند ، از جمله تهیه محصولات سازگار با محیط زیست و همچنین مقررات مربوط به دفع درست می تواند به کاهش چنین مواردی کمک کند. سرانجام ، افرادی که وظیفه جمع آوری زباله را بر عهده دارند ، باید هنگام کار در فضاهای محدود ، از PPE (دستکش های سنگین ، چکمه ، روپوش و ماسک استفاده کنند) و دستهای خود را به طور منظم بشویند.
 
استفاده از استخرهای عمومی و سواحل
خطر انتقال SARS-CoV-۲ از آب تازه و ساحلی یا استخرهای شنا و آبگرمهای آلوده به مدفوع بسیار کم است. برای استخر عمومی معمولی یا نیمه عمومی با هیدرولیک و تصفیه خوب باید ضد عفونی معمول با کلر آزاد ۱ میلی گرم در لیتر در کل استخر انجام شود. غلظت کلر آزاد پایین (۰.۵ میلی گرم در لیتر یا کمتر) در هنگام استفاده از کلر به همراه ضد عفونی ازن یا اشعه ماوراء بنفش کافی خواهد بود. pH باید بین ۷.۲ تا ۷.۸ برای ضد عفونی کننده های کلر حفظ شود. این برای از بین بردن پاتوژن های روده ای و ویروس های پاکت دار مانند کورونا ویروس ها ، که به ضد عفونی کلر حساس هستند ، کافی می باشد.
خطر انتقال SARS-CoV-۲ در مواردی افزایش می یابد که افرادی که از سواحل یا استخرها بازدید می کنند فاصله اجتماعی را رعایت نکرده و در شرایط شلوغی مانند اتاقهای تعویض ، توالت و دوش ، رستوران و کیوسک قرار بگیرند. توصیه های کلی در مورد بهداشت دست ، دوری از بدن و استفاده از ماسک صورت در صورت لزوم همراه با تمیز کردن منظم سرویس بهداشتی توصیه می شود.

تهیه و تنظیم
دکترشهره نیکو
دکترای ایمونولوژی

منبع:
 WHO- Water, sanitation, hygiene, and waste management for SARS-CoV-۲, the virus that causes COVID-۱۹
Interim guidance
۲۹ July ۲۰۲۰



CAPTCHA

دفعات مشاهده: 6510 بار   |   دفعات چاپ: 38 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر