به روزرسانی: 1399/12/11

روز: سه شنبه مورخ 12 اسفند 1399

موسیقی پروتئین تاج ویروس COVID ۱۹

| تاریخ ارسال: 1399/6/29 |
پروتئینها عناصر اصلی سازنده زندگی هستند از ابریشم تار عنکبوت گرفته تا سلولها و آنزیمها و ویروسها همه از پروتئین تشکیل شده اند. براساس تجزیه و تحلیل نانومکانیکی از ساختار و حرکت اتمها و مولکولها در مقیاسهای مختلف نسخه های صوتی پروتئین تاج ویروس COVID۱۹ تهیه شده است. دانشمندان موسسه تکنولوژی ماسوچوست توالی اسید آمینه را به نت های موسیقی تبدیل کردند. سیگنالهای صوتی با استفاده از یک روش جدید فراصوت نانومکانیکی ایجاد شده و متشکل از ارتعاشات ساختارهای اولیه، ثانویه و بالاتر پروتئین می باشد. این موسیقی در دو نسخه متفاوت تهیه شده است و امکان بیان ساختارهای پروتئینی در فضای شنیداری را فراهم می کند. این فرکانسها در اثر جهش اسیدهای آمینه و یا اتصال پروتئین تاج به رسپتور ACE۲ انسان تغییر می کند. این فرمت جدید از ویروس به محققان کمک می کند که سایتهایی را روی پروتئین ویروس پیدا کنند که آنتی بادی یا دارو بهتر به آن متصل میشود. تبدیل ساختارهای پروتئینی به ساختارهای شنیداری می تواند در طراحی روشهای خلاق در آینده موثر باشد.
در این مقاله لینک دو فایل صوتی از پروتئینهای COVID ۱۹ گذاشته شده است که شنیدن آنها می تواند جالب باشد.
 Sonification of the Coronavirus Spike Protein (Amino Acid Scale) https://soundcloud.com/user-۲۷۵۸۶۴۷۳۸/sonification-of-virus-spike
تهیه و تنظیم:
دکتر شهره نیکو
دکترای ایمونولوژی
منبع:

Nanomechanical sonification of the ۲۰۱۹-nCoV coronavirus spike protein through a materiomusical approach, Markus J. Buehler, Mar ۲۰۲۰

دفعات مشاهده: 2752 بار   |   دفعات چاپ: 31 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر