آدرس مرکز تحقیقات ایمونولوژی جهت ارجاع در مقالات و سایر انتشارات |
مرکز تحقیقات ایمونولوژی، پژوهشکده ایمونولوژی و بیماری های عفونی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران. Immunology Research Center, Institute of Immunology and Infectious Diseases, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran. |
08:28 = ساعت فعلی سرور
شیوع بیشتر آسم و آلرژی در کودکانی که شب ها تا دیر وقت بیدار هستند موضوعی است که در مطالعه ای اخیر در ژورنال انجمن تنفسی اروپا (European Respiratory Society) منتشر شده است.
بیماری آسم به عنوان یکی از شایع ترین بیماری های مزمن غیرواگیر در جهان می باشد. همچنین بیماری آلرژی بینی (رینیت آلرژیک، آلرژی فصلی) شایع ترین بیماری آلرژیک درایران و جهان به شمار می آید.
در مطالعه انجام شده در ایران نتایج نشان داده است که هزینه سالانه برای کنترل و درمان مناسب آسم در ایران برای هر بیمار حدود ۵۹۰ دلار می باشد. البته این هزینه مادی جدای از آثار روحی و روانی و از کارافتادگی بیمار می باشد.
تخمین زده می شود در آمریکا تا سال ۲۰۱۵ بیش از ۲۶ میلیون نفر به آسم مبتلا بوده اند! هزینه سالانه ناشی از این بیماری در آمریکا حدود ۸۲ میلیارد دلار است (هزینه مراقبت های پزشکی و دارویی و همچنین خسارت از دست دادن مدرسه توسط کودکان مبتلا).
به طور کلی مشخص شده است علائم بیماری آسم به طور قوی با ساعت درونی بدن مرتبط می باشد. بر اساس تحقیق انجام شده (که مشخصات آن در قسمت منابع این نوشتار ذکر شده است) کودکان و نوجوانانی که شب ها تا دیروقت بیدار هستند و صبح ها نیز دیر از خواب بیدار می شوند در مقایسه با کودکانی که در شب زود خوابیده و در صبح زود بیدار می شوند احتمال ابتلا به آسم و بیماری های آلرژیک دیگر در آنها بیشتر است!
امروزه مشخص شده است خواب و “هورمون خواب” یعنی ملاتونین بر روی بیماری آسم تاثیرگذار است. پژوهشگران کودکانی که شب دیر می خوابیدند را با کودکانی که شب ها زودتر می خوابیدند مقایسه نمودند، نتایج نشان داد شانس ابتلا به آسم در کودکان گروه اول یعنی کودکانی که دیر می خوابیدند حدود ۳ برابر بیشتر از کودکان گروه دوم می باشد!
همچنین مشخص گردیده است خطر ابتلا به آلرژی بینی (رینیت آلرژیک) در کودکانی که دیر می خوابند ۲ برابر بیشتر از کودکانی است که شب ها زودتر می خوابند!
این نتایج نشان می دهد ارتباطی قوی بین بیماری آسم و سایر بیماری های آلرژیک با زمان خوابیدن فرد وجود دارد. علت دقیق تاکنون مشخص نشده است اما اثبات گردیده که تنظیم میزان ترشح هورمون خواب (ملاتونین) در کودکانی که تا دیر وقت بیدار می مانند و صبح نیز دیر از خواب بر می خیزند به هم می خورد و این امر بر روی پاسخ های آلرژیک این کودکان اثر می گذارد!
همچنین مشخص شده است که کودکان و نوجوانی که بیشتر در معرض نور موبایل، تبلت و سایر وسایل اینچنینی هستند و در شب تا دیر وقت بیدار می مانند بیشتر در معرض ابتلا به آسم و بیماری های آلرژیک هستند.
منبع:
برگرفته از سایت شبکه جامع آلرژی
برای مطالعه بیشتر به سایت شبکه جامع آلرژی مراجعه فرمایید.
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مرکز تحقیقات ایمونولوژی می باشد.
طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2018 All Rights Reserved | Immunology Research Center
Designed & Developed by : Yektaweb