دانشگاه علوم پزشکی ایران
Iran University of Medical Sciences
آدرس مرکز تحقیقات ایمونولوژی
جهت ارجاع در مقالات و سایر انتشارات

مرکز تحقیقات ایمونولوژی،
پژوهشکده ایمونولوژی و بیماری های عفونی،
دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.


Immunology Research Center,
Institute of Immunology and Infectious Diseases,
Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

نمایش آمار بازدیدهای زیربخش : 537174
بازدیدهای ۲۴ ساعت گذشته: 45630
بازدیدهای روز جاری: 45630
کاربران حاضر در پایگاه: 2
به روزرسانی: 1399/12/11

روز: سه شنبه مورخ 12 اسفند 1399

08:49 = ساعت فعلی سرور

شیر و سرطان شیر و سرطان

 | تاریخ ارسال: 1399/9/18 | 
در مطالعات بین المللی مصرف شیر به طور معنی داری با سرطان سینه و پروستات و سایر سرطانها در ارتباط است. اثرات مصرف شیر بر میزان IGF-۱ پلاسما، مکانیسم ایجاد سرطانهای سینه و پروستات می باشد. در مطالعات کوهورت آینده نگر،مصرف شیر با خطر سرطان پروستات مخصوصا از نوع تهاجمی و کشنده در ارتباط بود اما ارتباط آن با سرطان سینه معنی دارنبود.مصرف لبنیات با خطر بیشتر سرطانهای اندومتر مخصوصا در بین خانمها بعد از یائسگی در ارتباط است. مصرف شیر و محصولات لبنی همچنین با خطر سرطان تخمدان همراه بوده است.
از طرف دیگر مطالعات متاآنالیز نشان می دهند که مصرف لبنیات ریسک سرطانهای کلورکتال را کاهش می دهد که می تواند بدلیل کلسیم بالای آنها باشد. محدودیت این مطالعات این است که اکثرا آینده نگر هستند و مطالعه بین افراد میانسال صورت گرفته درحالیکه عوامل خطر سرطان در دوران کودکی یا جوانی شروع می شوند. یک مطالعه در نوجوانان نشان داد که مصرف شیر با ریسک سرطان سینه در آنها در آینده ارتباطی ندارد.
شیر و آلرژی:
آلرژی به شیر گاو در ۴ درصد از کودکان دیده می شود و می تواند مشکلات تغذیه ای عمده ای را ایجاد کند. مطالعات نشان داده اند که مصرف شیر گرایشهای ایتوپیک را افزایش می دهد که می تواند پیش زمینه ای برای ایجاد آسم، اگزما و آلرژیهای غذایی باشد. در یک مطالعه ۱۰ ساله، ریسک ابتلا به آسم و اگزما در بچه هایی با زمینه خانوادگی ایتوپی که شیرخشک مصرف می کردند نسبت به بچه هایی که شیر گاو مصرف می کردند کمتر بود.
مرگ و میر کلی:
در یک مطالعه متاآنالیز که شامل ۲۹ مطالعه کوهورت بود نشان داده شد که مصرف شیر با مرگ و میر کلی ارتباط ندارد. در یک مطالعه جدید که بیش از ۳۰ سال پیگیری شده بود نشان داده شد که مصرف شیر گاو پرچرب باعث افزایش میزان مرگ و میر شده ولی شیر کم چرب و پنیر چنین تاثیری نداشته است. به هرحال مصرف لبنیات در مقایسه با مصرف گوشتهای فرآوری شده و تخم مرغ میزان مرگ و میر کمتری دارد ولی در مقایسه با مصرف سبزی  و میوه میزان مرگ و میر بالاتری را باعث می شود.
محصولات لبنی ارگانیک:
امروزه مصرف لبنیات ارگانیک نسبت به غیرارگانیک به دلیل نگرانی افراد از وجود هورمونها، آنتی بیوتیکها و آفت کشها در آنها بیشتر شده است. اگرچه شیری که از گاوهایی که با سوماتوتروپین تغذیه شده اند میزان IGF-۱ بیشتری دارد ولی هنوز مطالعه ای در مورد مقایسه آن با شیر ارگانیک صورت نگرفته است. بعد از مطالعات زیاد کانادا و اتحادیه اروپا استفاده از سوماتوتروپین گاوی را در تغذیه گاوها ممنوع کردند که این  نه به خاطر مشکلات انسانی آن بلکه بدلیل ایجاد مشکلات و بیماریهایی است که در گاوها ایجاد می کند. شیرهای ارگانیک ممکن است مقادیر بیشتری از اسیدهای چرب غیراشباع یا بتاکاروتن   داشته باشند ولی اگر شیر در موقع حاملگی از گاو گرفته شده باشد میزان هورمونهای جنسی در هر دو نوع شیرارگانیک و معمولی می تواند بالا باشد.
تاثیرات زیست محیطی:
غذاها می توانند به طور غیرمستقیم نیز از طریق تاثیرات زیست محیطی بر روی سلامت انسان تاثیرگذار باشند. تاثیر محصولات لبنی مخصوصا در سطح صنعتی شامل تولید گازهای گلخانه ای، تغییرات اقلیمی، آلودگی آب و هوا و مقاومتهای آنتی بیوتیکی می باشد.محدود کردن تولید لبنیات می تواند نقش مهمی در کاهش تولید گازهای گلخانه ای در سطح بین المللی داشته باشد.
تهیه و تدوین:
دکتر شهره نیکو
منبع:
Milk and Health, N Engl J Med ۲۰۲۰; ۳۸۲:۶۴۴-۶۵۴; DOI: ۱۰.۱۰۵۶/NEJMra۱۹۰۳۵۴۷



CAPTCHA

دفعات مشاهده: 1327 بار   |   دفعات چاپ: 15 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر