به روزرسانی: 1400/5/9

روز: پنجشنبه مورخ 14 مرداد 1400

رژیم غذایی در کودکی و خطر ابتلا به سرطان در بزرگسالی

| تاریخ ارسال: 1399/12/16 |
درباره تاثیر عوامل محیطی در ابتدای زندگی (دوران جنینی و کودکی) در ایجاد سرطان در بزرگسالی اطلاعات کمی وجود دارد. در مقاله قبلی درمورد تاثیر استفاده از تنباکو و چاقی و اضافه وزن در اوایل زندگی در ایجاد سرطان در بزرگسالی صحبت شد و در اینجا نقش رژیم غذایی و فعالیت فیزیکی مورد بحث قرار می گیرد.

رژیم غذایی:
تاثیر رژیم غذایی کودکی و بزرگسالی در ریسک ابتلا به سرطان سینه به طور گسترده ای مورد بررسی قرار گرفته است. مطالعه ای که بر روی مهاجران ژاپنی صورت گرفت نشان داد که رژیم غذایی غربی در بچه های آنها با افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه همراه بوده است. تعدادی از مطالعات در زنان آسیایی و آمریکایی- آسیایی نیز اثر حفاظتی مصرف دانه های سویا را در کودکی و بزرگسالی در پیشگیری از سرطان سینه نشان داده است. همچنین مصرف فیبر، سبزیجات و میوه ها و مغزها با کاهش ریسک سرطان سینه همراه بوده است، درحالیکه مصرف چربی و گوشت قرمز باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان سینه خواهد شد.تعدادی از غذاهای پرچرب به خاطر افزایش تولید استروژن و ایجاد بلوغ زودرس می توانند در ایجاد سرطان های وابسته به استروژن مانند سرطان سینه و اندومتر نفش داشته باشند.
در مطالعات دیگر نشان داده شده است که مصرف میوه ها و سبزیجات و ماهی در بزرگسالی با کاهش خطر ابتلا به سرطان کولون همراه است.مطالعه دیگری نشان می دهد که مصرف شیر در کودکی با افزایش سرطان کولورکتال در بزرگسالی همراه است.یک مطالعه که در جنگ جهانی دوم بر روی مادرانی انجام گرفت که دچار سوء تغذیه بودند نشان داد که در فرزندان آنها ریسک ابتلا به دیابت و بیماریهای مزمن بیشتر است این درصورتی است که چاقی و اضافه وزن مادر هم می تواند خطر ابتلا به دیابت را در فرزندان افزایش دهد.
به طور خلاصه رژیم غذایی کودکی و بزرگسالی و تاثیر آن در خطر ابتلا به سرطان سینه و کلورکتال بیشتر بررسی شده است و نشان داده شده است که رژیمهای غنی از میوه و سبزیجات به همراه مصرف کمتر گوشت قرمز می تواند ریسک ابتلا به سرطان را کاهش دهد.
فعالیت فیزیکی:
تحقیقات نشان می دهد که فعالیت فیزیکی در کودکی و بزرگسالی با کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه همراه است، ولی بعضی از مطالعات نیز ارتباطی بین فعالیت فیزیکی و ریسک ابتلا به سرطان سینه پیدا نکرده اند. در مورد سایر سرطانها نیز فعالیت شدید فیزیکی در بزرگسالی با کاهش ریسک ابتلا به لنفوم هوچکین در خانمها و سرطان کلیه همرا بوده است.بعضی از مطالعات نیز کاهش ریسک سرطان اندومتر را با فعالیت فیزیکی در کودکی و بزرگسالی نشان می دهند.
اگرچه مطالعات ارتباطی بین فعالیت فیزیکی مادر در دوران حاملگی و ریسک ابتلا به سرطان در فرزند را نشان نمی دهند ولی فعالیت فیزیکی مادر در دوران حاملگی به خاطر جلوگیری از افزایش وزن هنگام تولد نوزاد می تواند باعث کاهش ابتلا به دیابت در بزرگسالی شود.

تهیه کننده: دکتر شهره نیکو، دکترای تخصصی ایمونولوژی
منبع:
Early Life Exposures and Adult Cancer Risk. Epidemiologic Reviews, Volume ۳۹, Issue ۱, January ۲۰۱۷, Pages ۱۱–۲۷, https://doi.org/۱۰.۱۰۹۳/epirev/mxx۰۰۴

دفعات مشاهده: 3837 بار   |   دفعات چاپ: 38 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر