نمایش آمار بازدیدهای زیربخش : 762087

روز: پنجشنبه مورخ 14 مرداد 1400

فرم شدید بیماری کووید-۱۹ ممکن است توسط اتوآنتی بادی ها ایجاد شود

| تاریخ ارسال: 1400/1/29 |
اینکه یک فرد مبتلا به کووید-۱۹ به یک بیماری شدید مبتلا شود یا خیر به میزان زیادی بستگی به نحوه واکنش سیستم ایمنی در برابر ویروس کرونا دارد.
اما دانشمندان هنوز نمی دانند که چرا برخی از افراد به بیماری شدید مبتلا می شوند در حالی که دیگران فقط علائم خفیف را دارند یا هیچ علائمی ندارند. اکنون ، مطالعه جدیدی از دانشگاه ییل موضوع را روشن می کند. این تحقیق ، که هنوز بررسی نشده و در یک ژورنال منتشر شده است ، نشان می دهد که در بیماران با کووید شدید ، بدن "اتو آنتی بادی" تولید می کند. اینها آنتی بادی هایی هستند که به جای حمله به ویروس مهاجم  به سیستم ایمنی بدن و اندام های خود بیمار حمله می کنند. محققان دریافتند که افرادی که کووید شدید دارند ، اتو آنتی بادی هایی دارند که به پروتئین های حیاتی در شناسایی ، هشدار و پاکسازی سلول های آلوده به ویروس کرونا متصل می شوند. این امر با عملکرد طبیعی سیستم ایمنی بدن تداخل ایجاد می کند و باعث جلوگیری از دفاع ضد ویروسی می شود و به طور بالقوه بیماری را شدیدتر می کند.

ارتباط با اختلالات خود ایمن
سال های زیادی است که مشخص شده است اتوآنتی بادی ها در ایجاد بیماری های خود ایمن مانند آرتریت روماتوئید و لوپوس نقش دارند. مشخص نیست که چرا بعضی از افراد این آنتی بادی ها را ایجاد می کنند، اما احتمالاً ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی نقش دارند. عفونت های ویروسی نیز با بروز برخی بیماری های خود ایمنی ارتباط دارند. در اوایل سال جاری، دانشمندان گزارش دادند که بیماران بدون سابقه بیماری خود ایمنی پس از ابتلا به کووید، اتوآنتی بادی ایجاد کردند. در این مطالعات، مشخص شد که اتوآنتی بادی ها اهداف مشابهی را که در سایر بیماری های خود ایمنی شناخته شده مانند پروتئین هایی که به طور معمول در هسته سلول ها یافت می شوند، شناسایی می کنند. مطالعات بعدی کشف کرد که افراد مبتلا به کووید شدید همچنین می توانند اتوآنتی بادی هایی علیه پروتئین های ایمنی بدن که نقش اصلی در مبارزه با عفونت های ویروسی دارند، ایجاد کنند. دانشمندان ییل که آخرین مطالعه را انجام دادند ، از تکنیک جدیدی استفاده کردند که اتوآنتی بادی هایی را که علیه هزاران پروتئین بدن کار می کنند، غربال می کند. آنها در ۱۷۰ بیمار بستری در بیمارستان به جستجوی اتوآنتی بادی پرداختند و آنها را با اتوآنتی بادیهایی که در افراد مبتلا به بیماری خفیف یا عفونت بدون علامت و همچنین افرادی که به ویروس آلوده نشده بودند ، مقایسه کردند. در خون بیماران بستری ، آنها اتوآنتی بادی هایی یافتند که می توانند به پروتئین های سیستم ایمنی حمله کنند و همچنین اتو آنتی بادی هایی که می توانند با سلولهای مهم سیستم ایمنی بدن تداخل داشته باشند. این یافته ها نشان داد که اتوآنتی بادی ها یک ویژگی بسیار شایع در بیماران مبتلا به کووید شدید هستند.
محققان ییل آزمایشات بیشتری را روی موش ها انجام دادند که نشان داد وجود این اتوآنتی بادی ها می تواند باعث بدتر شدن بیماری شود و حاکی از آن است که این آنتی بادی ها می توانند به شدت کووید در انسان کمک کنند.

کل داستان
اگرچه بیماران کووید اتوآنتی بادی های زیادی دارند که پروتئین های سیستم ایمنی بدن را هدف قرار می دهند، ولی محققان هیچ اتوآنتی بادی اختصاصی کووید را پیدا نکردند که بتواند بیماران کووید شدید را مشخص کند.
آنچه تعیین می کند آیا فردی به کووید شدید مبتلا شود ، به موارد زیادی بستگی دارد و اتوآنتی بادی ها تمام داستان نیستند. اما این تحقیق نشان می دهد که افراد دارای این اتوآنتی بادی ها ممکن است در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به کووید شدید باشند.
این افراد ممکن است در هنگام ابتلا به ویروس کرونا دارای نقص در پاسخ ایمنی  خود باشند و یا مستعد ایجاد اتوآنتی بادی های جدید هستند که می تواند مانع پاسخ ایمنی آنها به ویروس شود.
محققان به شدت بر روی ارتباط بین فرم شدید کووید و پاسخ های ایمنی منحرف شده که پروتئین ها و بافت های سالم را در بدن هدف قرار می دهند متمرکز شده اند. وجود اتوآنتی بادی ها نشان می دهد که  برای برخی از بیماران ، کووید می تواند یک بیماری خود ایمنی باشد که توسط ویروس کرونا ایجاد می شود. درک آنچه که باعث تولید اتوآنتی بادی می شود، به دانشمندان کمک می کند تا درمان های جدیدی برای این بیماری ایجاد کنند. دانشمندان نمی دانند که این آنتی بادی ها پس از پاک شدن عفونت چه مدت دوام می آورند. یک سوال مهم و بی پاسخ این است که آیا آسیب طولانی مدت ناشی از اتوآنتی بادی می تواند برخی از علائم کووید طولانی را توضیح دهد.

تهیه کننده خبر:
دکتر فاطمه فرجی
دکترای تخصصی ایمونولوژی

منبع خبر:https://theconversation.com/severe-covid-may-be-caused-by-autoantibodies-here-is-what-that-means-۱۵۲۰۵۳

دفعات مشاهده: 2850 بار   |   دفعات چاپ: 109 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر