دانشگاه علوم پزشکی ایران
Iran University of Medical Sciences
آدرس مرکز تحقیقات ایمونولوژی
جهت ارجاع در مقالات و سایر انتشارات

مرکز تحقیقات ایمونولوژی،
پژوهشکده ایمونولوژی و بیماری های عفونی،
دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.


Immunology Research Center,
Institute of Immunology and Infectious Diseases,
Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

نمایش آمار بازدیدهای زیربخش : 762157
بازدیدهای ۲۴ ساعت گذشته: 34142
بازدیدهای روز جاری: 34142
کاربران حاضر در پایگاه: 3
به روزرسانی: 1400/5/9

روز: پنجشنبه مورخ 14 مرداد 1400

10:05 = ساعت فعلی سرور

یافته محققان کانادایی؛ زایمان سزارین با بروز آلرژی غذایی در کودکان مرتبط است

 | تاریخ ارسال: 1400/2/4 | 

 
محققان دریافتند بین زایمان به شیوه سزارین، میزان پایین میکروبیوم های روده و حساسیت به بادام زمینی در نوزادان ارتباط وجود دارد.
به گزارش خبرنگار مهر به نقل از ساینس دیلی، «آنیتا کوزیرسکی»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه آلبرتا کانادا، در این باره می‌گوید: «تشخیص اینکه چه چیزی خطر حساسیت غذایی را افزایش می‌دهد مهم است چرا که در این صورت می‌توان پیش بینی کرد کدام نوزادان مبتلا به بیماری آسم یا سایر انواع آلرژی‌ها می‌شوند.»
در این مطالعه، باکتری‌های روده ۱۴۲۲ نوزاد از طریق آزمایش مدفوع آنان در سه یا چهار ماهگی و مجدداً در یک سالگی مورد بررسی قرار گرفت.
آنها به چهار نوع رشد باکتریایی پی بردند که یکی از آنها این بود که نوزادان همواره دارای میزان پایین Bacteroides بودند، باکتری‌هایی که در رشد سیستم ایمنی بسیار مهم هستند. اما این الگو در مورد کودکان متولدشده به شیوه سزارین خیلی شایع نبود.
این نوزادان در سن یک و سه سالگی از لحاظ واکنش به انواع مواد آلرژی زا نظیر تخم مرغ، شیر و بادام زمینی مورد ارزیابی قرار گرفتند.

 


 
نتایج نشان داد نوزادان دارای میزان پایین Bacteroideها سه برابر بیشتر با خطر ابتلاء به حساسیت به بادام زمینی در سن سه سالگی روبرو بودند. و این خطر در مورد نوزادان متولد شده از مادران آسیایی تبار ۸ برابر بود.
محققان همچنین مشاهده کردند نوزادان دارای میزان پایین Bacteroideها از میزان پایین‌تر اسفنگولیپیدها هم برخوردار هستند، لیپیدهایی که برای رشد سلول و سیگنال دهی در بسیاری از بخش‌های بدن از جمله سیستم ایمنی مهم هستند. میکروبیوم های روده منبع اصلی این لیپیدها هستند. کودکان دارای این نوع کمبود در سلول‌های ایمنی شان، با احتمال بیشتر ابتلاء به آلرژی‌های غذایی روبرو هستند.
نوزادان مبتلا به آلرژی‌های غذایی در معرض ریسک بالاتر ابتلاء به بیماری آسم، خس خس سینه، و اگزما در سنین بالاتر هستند.
کوزیرسکی در ادامه می‌افزاید: «در کشور چین، آلرژی غذایی عارضه‌ای غیرشایع است. اما افرادی که به کانادا مهاجرت می‌کنند با ریسک بالاتر و نوع شدیدتر بیماری‌های آلرژیک روبرو هستند که احتمالاً ناشی از تغییر در رژیم غذایی و محیط زندگی شأن است.»
محققان پی برده‌اند که در نوزادان متولدشده به روش سزارین در مقایسه با کودکان متولدشده به روش زایمان طبیعی، میکروبیوم های مفید از مادر به کودک منتقل نمی‌شود. از این‌رو محققان بر انجام زایمان طبیعی و اجتناب از زایمان سزارین، مگر در صورت لزوم، تاکید دارند. 


تهیه کننده خبر:
دکتر فاطمه فرجی
دکترای تخصصی ایمونولوژی

منبع خبر:https://www.sciencedaily.com/releases/۲۰۲۱/۰۴/۲۱۰۴۲۰۱۸۳۱۳۸.htm



CAPTCHA

دفعات مشاهده: 1023 بار   |   دفعات چاپ: 29 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر