نمایش آمار بازدیدهای زیربخش : 761997

روز: پنجشنبه مورخ 14 مرداد 1400

ارتباط واریانت های ژنتیکی با بیماری های خود ایمنی

| تاریخ ارسال: 1400/2/18 |
واریانت های ژنتیکی که باعث تغییر اتصال پروتئین به سلول های ایمنی می شوند منجربه افزایش ریسک ابتلا به بیماری های اتوایمنی میشوند. مطالعه جدیدی در آپریل ۲۰۲۱ در ژورنال Nature Communication ، در تکمیل مطالعات پیشین که چگونگی تاثیر واریانت ها بر تعداد و ویژگی های سلول های خونی و متعاقباً خطر پیشرفت بیماری های قلبی و خود ایمنی مانند روماتوئید آرتریت، آسم و دیابت نوع یک را بررسی کرده بودند، منتشر شده است.
برخی از این واریانت ها توسط محیط و فاکتورهایی مانند رژیم غذایی تحت تاثیر قرار می گیرند، اما بیشتر واریانت ها با تغییر در ژن ها یا نواحی که فعالیت ژن را کنترل می کنند مشتق می شوند. در مطالعات قبلی، اینکه کدام تغییرات ژنتیکی با تغییرات در سلول های خونی و بیماری ارتباط دارند مورد ارزیابی قرار گرفت اما این مطالعات نوع سلول خاصی را مشخص نکرده اند.
در این مطالعه جدید، محققان  نتایج مطالعات پیشین را با آنالیز عمیق عملکردی نوتروفیل ها که ۸۰% سلولهای خونی بدن را تشکیل می دهند، ادغام کردند و یافته اند که واریانت ژنتیکی که باعث تغییر اتصال پروتئین PU.۱ به نوتروفیل می شود، با بیماری خود ایمنی ارتباط دارند. برخی واریانت ها مانع اتصال PU.۱ به DNA شده و منجر به تغییرات بیان ژن و تغییر رفتار نوتروفیل ها شدند.

محققان پیشنهاد میکنند لیستی از ژن های کاندید که می توانند به عنوان عامل ژنتیکی در بیماری های خود ایمنی نقش داشته باشند هم مورد ارزیابی قرار گیرند و با این حال مطالعه و پژوهش های بیشتری نیاز است تا تغییرات ژنتیکی دخیل در بیماری های خود ایمنی را مورد ارزیابی قرار دهد.

تهیه و تدوین: دکتر مریم عظیمی
دکترای تخصصی ایمونولوژی پزشکی
منبع:
Javierr,B-M., et al. (۲۰۲۱) genetic perturbation of PU.۱ binding and chromatin looping at neutrophil enhancers associates with autoimmune disease. Nature Communication

دفعات مشاهده: 803 بار   |   دفعات چاپ: 17 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر