دانشگاه علوم پزشکی ایران
Iran University of Medical Sciences
آدرس مرکز تحقیقات ایمونولوژی
جهت ارجاع در مقالات و سایر انتشارات

مرکز تحقیقات ایمونولوژی،
پژوهشکده ایمونولوژی و بیماری های عفونی،
دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.


Immunology Research Center,
Institute of Immunology and Infectious Diseases,
Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

نمایش آمار بازدیدهای زیربخش : 762011
بازدیدهای ۲۴ ساعت گذشته: 22226
بازدیدهای روز جاری: 22226
کاربران حاضر در پایگاه: 1
به روزرسانی: 1400/5/9

روز: پنجشنبه مورخ 14 مرداد 1400

08:09 = ساعت فعلی سرور

تحقیقات نشان می دهد شکر برای تکامل مغزی کودکان مضر است

 | تاریخ ارسال: 1400/3/1 | 

تحقیقات جدید در مدل جوندگان نشان داده است که مصرف روزانه نوشیدنی های شیرین شده با قند در دوران بلوغ باعث اختلال در عملکرد یادگیری و حافظه در بزرگسالی می شود. این گروه همچنین نشان داد که تغییر در باکتری های روده ممکن است عامل اصلی اختلال حافظه ناشی از قند باشد.

قفسه های فروشگاهای مواد غذایی سرشار از شکر دشمن کودکان
کودکان بیشترین مصرف کننده قند هستند  و این در حالی است که رژیم های غذایی پر قند با چاقی و بیماری های قلبی و حتی اختلال در عملکرد حافظه مرتبط هستند.با این حال ، کمتر در مورد چگونگی مصرف زیاد قند در دوران کودکی بر رشد مغز ، به ویژه منطقه ای که برای یادگیری و حافظه بسیار مهم شناخته می شود یعنی هیپوکامپ مطالعه شده است.
تحقیقات جدید به سرپرستی یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه جورجیا با همکاری یک گروه تحقیقاتی دانشگاه کالیفرنیای جنوبی در یک مدل جوندگان نشان داده است که مصرف روزانه نوشیدنی های شیرین شده با قند در دوران بلوغ عملکرد حافظه و یادگیری  را در بزرگسالی مختل می کند. این گروه همچنین نشان داد که تغییر در باکتری های روده ممکن است عامل اصلی اختلال حافظه ناشی از قند باشد.
با حمایت از این احتمال ، آنها دریافتند که مشکلات حافظه حتی هنگامی که باکتریی ها به نام پاراباکروئیدها به طور آزمایشی در روده حیواناتی که هرگز قند مصرف نکرده اند ،قرار داده می شوند مشاهده می شود.
امیلی نوبل ، نویسنده  اول مقاله ، می گوید: "قند در اوایل زندگی باعث افزایش سطح پاراباکتروئیدها می شود و هرچه میزان پاراباکتروئیدها بالاتر باشد ، حیوانات در انجام وظایف خود بدتر عمل می کنند. "ما دریافتیم که این باکتری ها به تنهایی برای اختلال در حافظه به همان اندازه قند موثر هستند ، همچنین این باکتریها انواع دیگر عملکردهای حافظه را نیز مختل می کنند."


دستورالعمل ها توصیه می کنند قند را محدود کنید
نشریه مشترک وزارت کشاورزی و بهداشت و خدمات انسانی ایالات متحده، توصیه می کند که قندهای اضافه شده به کمتر از ۱۰ درصد کالری در روز محدود شود.
داده های مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها نشان می دهد آمریکایی های بین سنین ۹ تا ۱۸ سالگی ، بیشترین کالری دریافتی را از نوشیدنی های شیرین شده با قند دریافت می کنند.
با توجه به نقشی که هیپوکامپ در عملکردهای مختلف شناختی ایفا می کند و این واقعیت است که این منطقه هنوز در اواخر دوره نوجوانی در حال پیشرفت است ، محققان تلاش کردند تا از طریق میکروبیوتای روده بیشتر درباره آسیب پذیری آن در رژیم غذایی با قند بالا آگاه شوند.
به یک گروه از موشهای صحرایی نوجوان غذای نرمال و به گروه دیگر محلول شکر ۱۱٪ داده شد که قابل مقایسه با نوشیدنیهای شیرین شده با قند تجاری است.محققان سپس موش ها را وادار به انجام یک کار حافظه وابسته به هیپوکامپ کردند
نوبل گفت: "ما دریافتیم موشهایی که در اوایل زندگی شکر مصرف می کنند توانایی تشخیص یک شی در زمینه جدید را ندارند، ولی موشهایی که قند مصرف نکرده اند این توانایی تشخیص را دارند."
در این مطالعه نشان داده شد که مصرف قند روی تشخیص چیزهایی که قبلا دیده ایم تاثیری ندارد.نوبل گفت: "به نظر می رسد مصرف قند در اوایل زندگی به طور انتخابی یادگیری و حافظه هیپوکامپ را مختل می کند."
تجزیه و تحلیل بیشتر مشخص کرد که مصرف زیاد قند منجر به افزایش سطح پاراباکتروئیدها در میکروبیوم روده ، بیش از ۱۰۰ تریلیون میکروارگانیسم موجود در دستگاه گوارش می شود که در سلامت انسان و بیماری نقش دارد.
برای شناسایی بهتر مکانیسم تأثیر باکتری بر حافظه و یادگیری ، محققان به طور آزمایشی سطح پاراباکتروئیدها را در میکروبیوم موشهایی که هرگز قند مصرف نکرده بودند ، افزایش دادند. آن حیوانات در هر دو وظیفه حافظه وابسته به هیپوکامپ و مستقل از هیپوکامپ اختلال نشان دادند.
نوبل گفت: "باکتری ها به خودی خود برخی از نقایص شناختی را ایجاد می کنند .اکنون سوال این است که این جمعیت باکتری در روده چگونه رشد مغز را تغییر می دهند؟ نوبل گفت. "شناسایی تأثیر باکتریهای روده بر رشد مغز به ما می گوید که مغز به چه نوع محیط داخلی نیاز دارد تا رشد سالم داشته باشد" .
مطالعات بیشتری برای شناسایی مسیرهای سیگنالینگ، که روده و مغز را تحت تاثیر قرار می دهند لازم می باشد.


تهیه و تدوین:
دکتر شهره نیکو
دکترای ایمونولوژی پزشکی


منبع خبر:https://www.sciencedaily.com/releases/۲۰۲۱/۰۳/۲۱۰۳۳۱۱۳۰۹۱۰.htm



CAPTCHA

دفعات مشاهده: 654 بار   |   دفعات چاپ: 15 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر