به روزرسانی: 1400/5/9

روز: پنجشنبه مورخ 14 مرداد 1400

میکروب ها در جنین انسان باعث رشد ایمنی بدن می شوند

| تاریخ ارسال: 1400/4/12 |
محققان باکتری های زنده را در روده های جنین، پوست، ریه ها و جفت ها شناسایی کرده اند که سلول های T خاطره را فعال می کنند، این مطالعه نشان می دهد که قرار گرفتن زودرس در معرض میکروب ها می تواند به آموزش سیستم ایمنی در حال رشد کمک کند.
طی دهه گذشته، دانشمندان نشان داده اند که سیستم ایمنی جنین خیلی زودتر از آنچه که در ابتدا تصور می شد، راه اندازی می شود، اما اینکه چه نوع آنتی ژن هایی سلول های ایمنی نوپا را تربیت می کنند و اینکه چگونه این امر بر رشد بعدی تأثیر می گذارد، هنوز سوال برانگیز است.
در سال ۲۰۱۷، فلورنت گینوکس، ایمونولوژیست درسنگاپور و همکارانش نشان دادند که سیستم ایمنی جنین از سه ماهه دوم بارداری قابل استفاده است. این یافته ها برخلاف تصور دیرینه ای بود که می گوید نوزادان هنگام تولد اولین چالش ایمنی بزرگ خود را دریافت می کنند و از دنیای خارج با میکروبیوم واژن تماس می گیرند. در حالی که کار گروه های دیگر ظاهر سه ماهه دوم سیستم ایمنی جنین را تأیید کرده است ، هنوز مشخص نیست که آنتی ژن های سلول های ایمنی جنین چیست؟ برای پاسخ به این سوال، محققان با استفاده از توالی RNA ریبوزومی S ۱۶ بر روی بافتهای مختلف جنین و جفت - که از سقط جنین در سه ماهه دوم به دست آمده است - نشان دادند که رد میکروب هایی در روده جنین، ریه ها و پوست و همچنین جفت وجود دارد. محققان برای رد آلودگی به عنوان منبع DNA باکتریایی ، نمونه های جنینی را بررسی کردند. این تیم همچنین کنترل های بیشماری را توالی بندی کرد: بافرهایی که برای تمیز کردن ابزارها در بیمارستان و آزمایشگاه استفاده می شد، سواب از دست محققانی که نمونه های جنین را کنترل می کردند و هر سطحی را که ممکن است بافت جنین تماس داشته باشد لمس می کنند ، برای  استخراج و  تعیین توالی DNA بررسی شد. این تیم با مقایسه سیگنال های کنترل شده با علائم موجود در بافت های جنین ، یک علامت ژنتیکی مربوط به میکروب های خاص موجود در جنین را شناسایی کردند. گینوکس می گوید: "این سیگنال زیست توده کم است ، اما بعید است نویز باشد."

این تیم باکتری های زنده را از بافت جنین، از جمله برخی از آن میکروب های خاص که در گروه کنترل یافت نشد، کشت دادند. Ginhoux می گوید: "با کمال تعجب، ما می توانستیم میکروب هایی را در روده های جنین ۱۴ هفته ای پیدا کنیم، اما کودک ۱۰ هفته ای را پیدا نمی کند، که نشان می دهد باکتری ها بعد از یک مرحله خاص از رشد روده را در برمیگیرند. این باکتری ها فقط در نواحی خاصی در لومن روده واقع شده اند، در ساختارهایی که به نظر می رسد به موسین، ماده ای مانند موکوس آزاد شده توسط سلول های اپیتلیال ، پیوند دارند.

میکروگراف الکترونی روده جنین انسان ۱۴ هفته ای که منطقه مخاط را با باکتری نشان می دهد (فلش قرمز)

سرانجام، محققان نشان دادند که برخی از گونه های باکتریایی که در جنین یافتند، می توانند سلول های T حافظه جدا شده از بافت های جنین را در سیستم in vitro که برای نظارت بر فعال سازی و گسترش سلول های T طراحی کرده اند، فعال کنند. Ginhoux توضیح می دهد: "سلول های T که در بافت ما فعال می شوند، احتمالاً برخی از آنها آموزش داده شده اند یا برای پاسخ دادن به میکروب های جدا شده فعال شده اند." یافته ها نشان می دهد که میکروب ها یکی از عواملی هستند که در اوایل رشد ایمنی انسان نقش دارند و "ممکن است پایه ای برای سلامتی و ایمنی مادام العمر انسان باشد."  سوال اصلی اینجاست که این باکتری ها از کجا آمده اند؟ انتقال عمودی ارگانیسم های میکروبی از مادر به کودک مکانیسم کاملاً ناشناخته ای است. " "در طول رشد، ارتباط و تبادل زیادی بین مادر و جنین وجود دارد. ، یک سوال باز دیگر این است که چگونه قرار گرفتن در معرض رحم در معرض میکروب ها بر رشد ایمنی جنین تأثیر می گذارد. "چه سیگنالهایی توسط سلولهای ایمنی جنینی که شروع به آموزش می کنند، حس می شوند یا دریافت می شوند؟" این مطالعه سوالات زیادی را ایجاد کرده است که  پاسخ به آنها نیازمند پژوهش های بیشتر در این زمینه میباشد.

تهیه و تدوین: دکتر مریم عظیمی
دکتری تخصصی ایمونولوژی
منبع:
Mishra A, Lai GC, Yao LJ, Aung TT, Shental N, Rotter-Maskowitz A, Shepherdson E, Singh GS, Pai R, Shanti A, Wong RM. Microbial exposure during early human development primes fetal immune cells. Cell. ۲۰۲۱ Jun ۱.

دفعات مشاهده: 273 بار   |   دفعات چاپ: 5 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر