به روزرسانی: 1400/8/1

روز: پنجشنبه مورخ 6 آبان 1400

کشف سرنخی مهم از بیماری التهابی نادر در کودکان کرونایی

| تاریخ ارسال: 1400/5/23 |
محققان بیمارستان مانت ساینای آمریکا موفق به کشف سرنخ مهمی از علت ایجاد عارضه نادر اما جدی معروف به سندرم التهابی چند سیستمی (MIS-C) ناشی از کرونا در کودکان شده‌اند.

محققان گزارش کردند که بررسی توالی RNA نمونه‌های خون بانک زیستی بیمارستان مانت ساینای نیویورک منجر به کشف این موضوع شد که سلول‌های خاصی از سیستم ایمنی که در مبارزه با عفونت در کودکان مبتلا به MIS-C نقش دارند منجر به پاسخ التهابی پایدار می‌شوند که نشانه بارز عفونت با SARS-COV-۲ است، ویروسی که باعث کووید-۱۹ می‌شود. این مطالعه در نشریه  Nature Communications  منتشر شده است.
MIS-C  با تب، درد و التهاب اندام‌های متعدد از جمله قلب، ریه‌ها، کلیه‌ها، پوست، چشم‌ها یا دستگاه گوارش مشخص می‌شود. بیش از ۲۶۰۰ مورد MIS-C در آمریکا از زمان شروع همه گیری کووید-۱۹ گزارش شده است. در حالی که یک وضعیت خود ایمنی به عنوان علت زمینه‌ای مطرح شده است، ژن‌های خاص، مسیر‌ها و انواع سلول‌ها ناشناخته باقی مانده اند. از طریق مطالعه گسترده بیان ژن در مانت ساینا، محققان گام مهمی در تهیه مسیر‌های اکتشافی جدید شامل شبکه‌های پیچیده و شبکه‌های فرعی ژن‌ها که از موارد MIS-C و کووید-۱۹ کودکان ساخته شده‌اند، برداشته‌اند.
وقتی سلول‌های TCD۸+ دائما در معرض عوامل بیماری زا قرار می‌گیرند، وارد حالت «خستگی» می‌شوند و در نتیجه توانایی تولید سایتوکاین و توانایی تکثیر آن‌ها از بین می‌رود. محققان در مطالعه جدید به طور خاص به سلول‌های TCD۸+ در این حالت فرسوده اشاره دارند که به طور بالقوه پاسخ ایمنی التهابی را تضعیف می‌کنند. افزایش سلول‌های NK  نیز با سلول‌های TCD۸+ فرسوده همراه است.
"رویکرد ما بیولوژی منحرف شده سلول های NK و TCD۸+ را در بیماران MIS-C نشان می دهد. این سلول های سایتوتوکسیک می توانند در پاسخ به عفونت یکدیگر را تنظیم کنند و نشان داده شده است که کاهش سلول های NK باعث ایجاد اختلال در خستگی سلول های TCD۸+ می شود. اختلال در خستگی سلول های TCD۸+ می تواند منجر به ایمونوپاتولوژی شدید و حتی کشنده سلول T پس از عفونت ویروسی شود، در حالیکه وجود آن می تواند علائم بیماری التهابی را بهبود بخشد."
نوام بکمن، نویسنده ارشد این مطالعه، می‌گوید: مطالعه ما خستگی سلول T را در بیماران MIS-C به عنوان یکی از محرک‌های احتمالی این بیماری دخیل می‌داند و نشان می‌دهد که افزایش سلول‌های NK و گردش سلول‌های TCD۸+ ممکن است علائم بیماری التهابی را بهبود بخشد. علاوه بر این ما ۹ تنظیم کننده کلیدی این شبکه را پیدا کردیم که مشخص شده با سلول NK ارتباط دارد و عملکرد سلول TCD۸+را خسته می‌کند. یکی از این تنظیم کننده‌ها، TBX۲۱، یک هدف درمانی امیدوار کننده است، زیرا به عنوان هماهنگ کننده اصلی انتقال سلول‌های TCD۸+ از حالت دارای عملکرد به خسته عمل می‌کند.
در مجموع، این رویکرد مبتنی بر شبکه بر کاهش سلول های NK، سلول های TCD۸+ و کاهش بیان ژن های مربوط به سلول TCD۸+ بالغ خسته و سلول های NK در بیماران MIS-C دلالت دارد.
کار تیم تحقیقات بیمارستان مانت ساینا روی MIS-C نشان دهنده اولین مطالعه بیان ژن از بیوبانک این بیمارستان است. این مخزن که از طریق کار تیمی داوطلب با بیش از ۱۰۰ پرستار، پزشک و محقق ایجاد شده است، به عنوان ستون فقرات تحقیقات سریع پیرامون کووید-۱۹ در مانت ساینا عمل می‌کند. این تیم نمونه‌های خون چند صد بیمار کرونایی بستری در بیمارستان را جمع آوری کرده است که به نوبه خود مجموعه متنوعی از داده‌های مولکولی را ایجاد کرده که بینش‌های ارزشمندی را برای درک بهتر و رویکرد‌های درمانی جدید برای این بیماری ارائه می‌دهد.

تهیه کننده خبر: دکتر فاطمه فرجی
دکترای تخصصی ایمونولوژی

منبع خبر:https://www.nature.com/articles/s۴۱۴۶۷-۰۲۱-۲۴۹۸۱-۱

دفعات مشاهده: 1022 بار   |   دفعات چاپ: 17 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر