به روزرسانی: 1400/8/1

روز: پنجشنبه مورخ 6 آبان 1400

تکنیک‌های خانگی برای درمان سینوزیت

| تاریخ ارسال: 1400/6/13 |
با انجام چند تکنیک ساده خانگی می‌توانید از بروز سینوزیت در فصل پاییز و زمستان جلوگیری کنید.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سینوس یا همان سینوس‌های صورت حفره‌هایی پر از هوا در استخوان جمجمه و فک بالایی هستند که در پشت گونه، پیشانی، ابرو‌ها و بینی قرار گرفته‌اند.
گاهی ممکن است این حفره‌ها پر از ترشح یا عفونت شوند که در این حالت، به آن  سینوزیت حاد گفته می‌شود. اگر سینوزیت حاد به درستی درمان نشود و بیش از سه ماه ادامه یابد به سینوزیت مزمن تبدیل می‌شود. با نزدیک شدن به فصل پاییز حاد شدن سینوزیت زیاد مشاهده می شود
با انجام چند تکنیک ساده خانگی می توانید از بروز سینوزیت در فصل پاییز و زمستان جلوگیری کنید.
  • از محلولی که چند حبه سیر در آن انداخته اید بخور بگیرید.
  • یک دستمال را ۲ دقیقه در ماکروفر قرار دهید و بعد آن را بر روی بینی و دهان خود قرار دهید.
  • وسط پیشانی و میان دو ابرو را به صورت دورانی ماساژ دهید.
  • خوردن چای اسطوخودوس و یا نعناع نیز می توانید در درمان سینوزیت موثر باشد.
  •  مجاری بینی را  با استفاده از آب‌نمک یا سرم نمکی و ابزار شست‌وشوی بینی مانند ظرف نِتی شست‌وشو دهید، این کار باعث پاکسازی مجرای بینی، مخاط و خارج شدن مواد محرک از بینی می‌شود.
  • از دستگاه بخور سرد استفاده کنید، این دستگاه ها هوا را مرطوب نگه می‌دارند، اما باید مطمئن باشید که دستگاه مرطوب‌کننده‌ی شما همیشه تمیز است.
حتما به این نکته توجه داشته باشید، هنگام بروز سینوزیت فورا سراغ آنتی‌بیوتیک نروید استفاده‌ی خودسرانه از آنتی‌بیوتیک‌ها، باکتری‌ها را مقاوم می‌کند و باعث رشد و تکثیر آن‌ها می‌شود. به‌علاوه به گفته‌ی پزشکان آنتی‌بیوتیک در درمان اکثر موارد سینوزیتی تأثیری ندارد؛ زیرا تنها کمتر از ۲ درصد این عفونت‌ها باکتریایی هستند. اکثر عفونت‌های سینوسی ویروسی هستند و با آنتی‌بیوتیک درمان نمی‌شوند.
محمد پورحاجی غلامی متخصص گوش و حلق و بینی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کردسینوس ها حفره‌های بسته‌ای هستند که یک مجرای کوچک به سوی بینی دارند.

او در ادامه افزود: هوایی که روزانه از آن نفس می‌کشیم، ابتدا توسط بینی قبل از اینکه وارد مجرا‌ها شوند تصفیه و سپس گرم و مرطوب می‌شوند.

پورحاجی بیان کرد: زمانی که مخاط بینی احتقان می‌کنند، هوا دیگری داخل سینوسها وارد نمی‌شود و به همین علت سینوس‌ها محل مناسبی برای رشد عفونت‌های گوناگون و باکتری‌ها به خصوص در فصول سرد سال می‌شود.

او یادآوری کرد: سینوزیت‌ها در ۳ نوع، حاد، مزمن و تحت حاد هستند.

این متخصص گوش درباره سینوزیت حاد گفت: سینوزیت حاد معمولاً در بزرگسالان و جوانان بر اثر آلرژی و عفونت‌ها و در کودکان بر اثر ویروس‌ها و باکتری‌ها ایجاد می‌شوند و علائمی همچون تب، درد و اشک چشم را به همراه دارند.

پورحاجی غلامی اظهار کرد: معمولاً طول درمان سینوزیت حاد از ۳ روز تا ۳ هفته است.

او در ادامه افزود: سینوزیت مزمن معمولاً در افراد مبتلا به آلرژی دیده می‌شود و این افراد بیشتر در معرض خطر هستند.

حاجی غلامی تصریح کرد: سینوزیت مزمن با علائمی همچون ترشحات و خلط پشت حلق تشخیص داده می‌شود، طول درمان این نوع سینوزیت طولانی و به مدت ۳ ماه و در بعضی موارد بیش از ۳ ماه است و به همین علت باید به مدت طولانی مانند افرادی که بیماری قلبی دارند زیر نظر پزشک باشند.

محمد پورحاجی غلامی در آخر گفت: سینوزیت تحت حاد در افراد کمتری رخ می‌دهد، در این نوع سینوزیت افراد حتماً باید به پزشک مراجعه کنند و در صورت تشخیص او در بیمارستان بستری و در صورت نیاز عمل شوند.

تهیه کننده خبر: دکتر فاطمه فرجی
دکترای تخصصی ایمونولوژی

منبع خبر:

دفعات مشاهده: 2802 بار   |   دفعات چاپ: 23 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر