به روزرسانی: 1401/2/24

روز: سه شنبه مورخ 27 اردیبهشت 1401

راه های تقویت سیستم ایمنی در مقابله با کووید ۱۹

| تاریخ ارسال: 1400/11/2 |

به گفته محققان، به نظر می رسد برخی مواد مغذی نظیر ویتامین های A، C، D و E و مواد معدنی روی، سلنیوم و منیزیم با تقویت سیستم ایمنی مرتبط هستند.

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، بسیاری از مطالعات نشان می‌دهند که بدون میزان کافی مواد مغذی ضروری بدن، سیستم ایمنی بدن آسیب می بیند. این تحقیق شامل مطالعاتی است که نشان می‌دهد کمبود ویتامین‌های C و D بیشتر در افراد مبتلا به عفونت، از جمله ذات‌الریه، دیده می‌شود.

داشتن یک رژیم غذایی حاوی غذاهای تازه و کامل در مقادیر معقول بهترین راه برای دریافت دوز روزانه ویتامین‌ها از جمله آنتی اکسیدان های سالم موجود در میوه‌ها و سبزیجات است.

رژیم غذایی غنی از آنتی اکسیدان با مجموعه‌ای از فعالیت‌های تقویت کننده سلامت مرتبط هستند. مواد خوراکی سرشار از آنتی اکسیدان عبارتند از:

ویتامین A و بتاکاروتن: کدو حلوایی، هویج، اسفناج، سیب زمینی شیرین، طالبی، سبزی‌های پهن برگ و انبه.

ویتامین C: مرکبات، توت فرنگی، فلفل دلمه‌ای، گل کلم، کلم بروکلی، گوجه فرنگی، سیب زمینی شیرین و مارچوبه.

ویتامین E: روغن گیاهی، بادام، غلات کامل، جوانه گندم، سیب زمینی شیرین.

سلنیوم: ماهی قزل آلا و شاه ماهی.

برخی شواهد نشان می‌دهند که مکمل‌های ویتامین C، E، D و روی برای عفونت‌های تنفسی با علائمی مشابه کووید ۱۹ مفید هستند، اگرچه هیچ مطالعه عمده‌ای در مورد تأثیر آنها بر روی کروناویروس جدید منتشر نشده است.

روی در مقادیر کافی شواهدی مبنی بر کاهش طول برخی از عفونت‌های ویروسی در صورت مصرف فوری نشان داده است.

در کنار رژیم غذایی سالم و تغذیه مناسب، انجام برخی فعالیت‌های سالم نظیر ورزش، کاهش استرس و خواب خوب به بهبود سیستم ایمنی کمک می‌کند.

تهیه کننده خبر: دکتر فاطمه فرجی
دکترای تخصصی ایمونولوژی
منبع خبر:

دفعات مشاهده: 3062 بار   |   دفعات چاپ: 40 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر