به روزرسانی: 1401/2/24

روز: سه شنبه مورخ 27 اردیبهشت 1401

خلاصه پروژه پایان نامه یکی از دانشجویان دکترای تخصصی مرکز

| تاریخ ارسال: 1400/12/4 |
این مطالعه که با هدف شناسایی آلرژن های اصلی گرده گیاه برگ نو (Ligustrum) صورت گرفت.  پروتئین های گرده (Ligustrum Vulgare (Privet مسئول ایجاد آلرژی در افراد مستعد در بسیاری از مناطق جهان هستند. این مطالعه به بررسی خصوصیات ایمونوشیمیایی عصاره گرده Privet و بروز واکنش‌پذیری تست پوستی پریک به Privet و سایر دانه‌های گرده آلرژیک در بیماران رینیت آلرژیک پرداخته شد.
آزمایش پوستی پریک با بیست و دو عصاره آلرژن بر روی افراد تحت مطالعه انجام شد. با استفاده ازالکتروفورز بر روی ژل سدیم دودسیل سولفات-پلی آکریل آمید (SDS-PAGE) عصاره گرده Privet جدا شده، و با استفاده از IgE-immunoblotting  و روش های الایزای اختصاصی، مشخصات آلرژی زا در چهل و پنج بیمار دارای آلرژی به Privet تعیین شد.
واکنش آلرژیک مثبت به عصاره گرده L. vulgare در چهل و پنج فرد (۳۱.۴٪) از ۱۴۵ بیمار مشاهده شد. ده بخش پروتئینی حل‌شده در SDS-PAGE یافت شد که اندازه آنها از ۱۰ تا ۸۰ کیلو دالتون متغیر بود. آنتی بادی های اختصاصی IgE با چندین باند پروتئینی آلرژی زا از بیماران دارای آلرژی به Privet در روش ایمونوبلات برهم کنش داشتند. مهم ترین برهمکنش در پروتئین هایی با وزن مولکولی تقریباً ۱۵، ۱۸، ۴۳ و ۶۶ کیلو دالتون مشاهده شد.
گرده Privet به عنوان یک آلرژن قوی متشکل از اجزای متصل شونده به IgE در نظر گرفته می شود. با توجه به آلرژی زایی بالای دانه گرده Privet و از آنجایی که بسیاری از کشورها از نظر این گیاه غنی هستند، شناسایی و تولید اشکال نوترکیب آلرژن های رایج در این گونه می تواند برای توسعه رویکردهای تشخیصی، درمانی و پیشگیری کارآمدتر مورد استفاده قرار گیرد.
از نتایج حاصل از این مطالعه، یک ژن در Gene Bank و یک آلرژن در سایت WHO/IUIS ثبت گردید. همچنین نتایج این مطالعه در مجله Iranian journal of Allergy, Asthma and Immunology چاپ شد و بصورت سخنرانی در پانزدهمین کنگره بین المللی ایمونولوژی و آلرژی ارائه گردید.

تهیه کننده خبر: دکتر فاطمه فرجی
دکترای تخصصی ایمونولوژی

دفعات مشاهده: 804 بار   |   دفعات چاپ: 26 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر