به روزرسانی:

روز: چهارشنبه مورخ ۲ بهمن ۱۳۹۸

روش درمانی جدید در ایمونوتراپی سرطان

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۱/۲۱ |
برای اولین بار در آمریکا محققان از سلول های کشنده ذاتی (Natural killer cells) یا سلول های NK که از سلول های بنیادی تولید شده اند، جهت درمان سرطان های غیرقابل درمان استفاده می کنند.
ایمونوتراپی روش درمانی ای است که در طی آن با تقویت سیستم ایمنی بدن باعث مبارزه بهینه تر بدن با سرطان میگردد. بااینکه این روش درمانی به طور مثال درمان سرطانی چون ملانوما را دگرگون کرد اما سرطان های زیادی وجود دارند که می تواند از سیستم ایمنی فرار کنند.

سلول های NK عضو جدیدی از دسته درمان های ایمونوتراپی می باشند. حال محققان دانشگاه کالیفرنیا در حال آزمایش این روش در یک کلینیکال ترایال جهت درمان تومورهای پیشرفته می باشند به صورتی که هم تاثیر سلول های NK را به صورت تنها و هم تاثیر آنها را توام با داروهای ضد سرطان دیگر ارزیابی می نمایند.
تفاوتی که این آزمایش با آزمایشات دیگر که از سلول های NK برای درمان سرطان استفاده می کنند دارد، استفاده از سلول های NK ای است که از سلول های بنیادی بالقوه (iPS) مشتق شده اند. این سلول های iPS برای اولین بار در سال ۲۰۰۶ با اعمال تغییراتی در سلول های پوستی و تبدیل آن ها به سلول هایی مشابه با سلول های بنیادی جنینی، توسط محققان بوجود آمدند. این سلول های همانند سلول های بنیادی جنینی می توانند به هر سلولی تبدیل گردند.

در حال حاظر جهت روش های سلول درمانی از سلول های بنیادی خود شخص یا افراد اهدا کننده استفاده می گردد که گران و زمان بر است اما با استفاده از سلول های iPS دانشمندان می توانند به منبع ناپایانی از سلول ها دسترسی داشته باشند و تنها چالش پیش رو پیدا کردن روش ثابت و کارآمدی جهت تبدیل سلول های iPS به سلول های خاص مد نظر می باشد که در سال ۲۰۱۳ دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا موفق به انجام این کار به منظور تولید سلول های NK از سلول های iPS گردیدند.
حال این روش درمانی با گذشت از فازهای آزمایشگاهی و حیوانی و موفقیت در از بین بردن سلول های سرطانی وارد اولین فاز انسانی خود شده است و محققان در این فاز تاثیر این دارو را بر ۶۴ بیمار مبتلا به سرطان های غیرقابل درمان بررسی می نمایند وانتظارات براین است که مطالعات انسانی این دارو تا سال ۲۰۲۲ به طول انجامد.

اقتباس از : MedicalNewsToday

دفعات مشاهده: 570 بار   |   دفعات چاپ: 46 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر