به روزرسانی:

روز: چهارشنبه مورخ ۲ بهمن ۱۳۹۸

تلاش برای کاهش عوارض شیمی درمانی

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۹/۱۷ |

بسیاری از افرادی که خبر ابتلا به سرطان به آن ها داده می شود دچار اختلالات روانی مانند افسردگی و یا ترس از مرگ می شوند و به روش های درمانی ازجمله شیمی درمانی جهت درمان بیماری خود امید دارند. اما متاسفانه بسیاری از این بیماران  بعلت عوارض جانبی بسیار زیاد، دوره درمان خود را به پایان نمیرسانند و آن را متوقف می کنند.
این عوارض غالبا به این علت هست که داروهای شیمی درمانی حال حاضر قابلیت افتراق بیمن سلول های بیمار و سلول های سالم را ندارند و در نتیجه در پروسه درمان، سلول های سالم بیمار نیز از بین می روند.

حال در مطالعه جدیدی که در دانشگاه اورشلیم انجام گرفت محققان توانستند راه جدیدی جهت کاهش آسیب به سلول های سالم را کشف کنند. در این مطالعه که بر رده سلولی سرطان کبد انجام گرفت، دانشمندان از پروتئینی که بر روی سطح سلولی این سلول های سرطانی ساخته می شود جهت انتقال دارو استفاده کردند. این پروتئین TRPV۲ نام دارد و استفاده از فعال کننده این پروتئین انتقالی، به همراه داروی شیمی درمانی باعث افزایش چشمگیر تجمع این دارو در سلول های سرطانی و در نتیجه بازدهی این دارو شدند. در این مطالعه محققان توانستند حتی با دوز های پایین دارو که در حالت معمول ناکارآمد تلقی می شود باعث کاهش جمعیت سلول های سرطانی شوند.

موفقیت های مطالعات اینچنینی می تواند نوید بخش این خبر باشد که در آینده نچندان دور ممکن است شاهد داروهایی برای درمان سرطان باشیم که با کمترین دوز و کمترین اثر مخرب بر سلول های سالم، باعث حذف سلول های سرطانی از بدن شوند.

اقتباس از : MedicalXpress
تاریخ خبر: دسامبر ۲۰۱۹

دفعات مشاهده: 546 بار   |   دفعات چاپ: 16 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر