به روزرسانی:

روز: چهارشنبه مورخ ۲ بهمن ۱۳۹۸

راه کار تازه جهت مقابله با میکروب استافیلوکوک مقاوم به آنتی بیوتیک

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۱۰/۱۵ |

باکتری استافیلوکوک عامل اصلی عفونت های خطرناک پوستی به حساب می آید و در سالیان اخیر گونه مقاوم آن به آنتی بیوتیک که استافیلوکوکوس آرئوس مقاوم به متیسیلین (MRSA) نام دارد، به یک مشکل اساسی در زمینه سلامت بدل شده است و به علت توانای این باکتری در انطباق با شرایط درمانی، تلاش ها جهت تولید واکسن آن بدون نتیجه باقی مانده است. این باکتری که عموما باعث ایجاد عفونت های پوستی می گردد قابلیت نفوذ به خون، استخوان و ارگان های حیاتی را دارد و سالیانه باعث مرگ بیش از ۱۰ هزار نفر در آمریکا می شود.

حال مطالعات جدید که در دانشگاه واشنگتن انجام گردید، شواهد جدیدی درباره علت  نامؤثر بودن روش های درمانی حال حاضر ارائه کردند.
سلول های ایمنی اکتسابی که بصورت اختصاصی علیه عوامل بیماری زا انجام وظیفه می کنند به دو نوع T و B تقسیم می گردند که به ترتیب باعث حذف عامل بیماری زا بصورت مستقیم یا غیر مستقیم (با استفاده از آنتی بادی) می شوند. واکسن هایی که تاکنون جهت مقابله با باکتری MRSA مورد بررسی قرار گرفته اند بر پایه القای پاسخ سلول های B بودند اما در این مطالعه مشاهده گردید که سلول های T نقشی اساسی در دفاع علیه باکتری MRSA ایفا می کنند.

یکی از اصلی ترین عوامل بیماری زایی این باکتری آلفا توکسین نام دارد که بوسیله تمام گونه های این باکتری تولید می گردد و باعث بروز تخریب بافتی می گردد. در این مطالعه مشاهده گردید که سیستم دفاعی بدن در عفونت های پوستی خفیف از پوست محافظت بعمل نمی آورد اما در صورت بروز عفونت های خونی خطرناک، سیستم دفاعی بدن بشدت از خود واکنش نشان می دهد. اینگونه بنظر می آید که باکتری در عفونت های پوستی بعلت تولید آلفا توکسین باعث جلوگیری از بوجود آمدن یک پاسخ مناسب ایمونولوژیک توسط سلول های T می گردد اما در عفونت های خونی سلول های T بطور بالقوه در ایجاد پاسخ ایمنی نقش ایفا می کنند.

درنتیجه خنثی سازی این سم در عفونت های پوستی ممکن است استراتژی مناسبی جهت ایجاد پاسخ مناسب ایمنی باشد. همچنین محققان این پژوهش پیشنهاد کردند که ایجاد یک واکسن به این روش در زمان نوزادی ممکن است بسیار مؤثر تر از تاثیر واکسن در بزرگسالان باشد. این استراتژی به دو صورت می تواند مورد بررسی قرار گیرد، یکی در زمان بارداری مادران واکسن شده علیه آفا توکسین که می توانند آنتی بادی های تولید شده را به نوزادان منتقل کنند و از آن ها در زمان تولد حفاظت کنند و دیگری واکسیناسیون کودکان یک یا دو روز بعد از تولد. تاکنون هیچکدام از این استراتژی ها در ساخت واکسن علیه این باکتری مورد استفاده قرار گرفته نشده اند و می توانند چشم انداز روشنی را در مبارزه با این باکتری نوید دهند.

اقتباس از : MedicalXpress
تاریخ خبر: دسامبر ۲۰۱۹

دفعات مشاهده: 335 بار   |   دفعات چاپ: 5 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر