به روزرسانی:

روز: چهارشنبه مورخ ۲ بهمن ۱۳۹۸

کشف رده سلولی جدید در مقابله با سرطان

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۱۰/۲۳ |

سلول های T یکی از زیرگروه های لنفوسیت ها (عضوی از گلبول ها یا گویچه های سفید خونی) هستند و در پاسخ های ایمنی بدن نقش مهمی را ایفا می کنند. این سلول ها غالبا در بدن در حال حرکت هستند و به دنبال سلول های آلوده هستد تا آن ها را از بین ببرند. بااینحال سلول های T قادر به شناسایی اکثر سرطان ها نیستند چون سرطان ها از سلول های خود بدن منشا می گردند و سلول های T آنها را بیگانه تلقی نمی کنند.

ایمونوتراپی یکی از روش های درمانی سرطان است که در طی آن سلول های T بطوری القا می شوند تا بتوانند سلول های سرطانی را شناسایی و از بین ببرند. چالش اصلی ایمونوتراپی های بر پایه سلول های T، پیدا کردن راه های موثر جهت هدایت سلول های T به حمله به سلول های سرطانی است.

حال مطالعه جدیدی که دانشمندان انستیتو سرطان دانشگاه سلطنتی لندن به ثبت رسانده اند راهی جدید جهت محقق کردن این امر پیش روی محققان باز نموده است. در این تحقیقات مشاهده شد که سلول های CD۴+ که عضوی از خانواده سلول های T هستند و در علم کننونی به عنوان سلول های تنظیم کننده پاسخ های ایمنی اکتسابی شناخته می شوند،  در نتیجه ایمونوتراپی، این توانایی را بدست می آورند که با کارایی بسیار بالایی مستقیما به سلول های سرطانی حمله و آنها را از بین ببرند. محققین دو فاکتور به نام های IL-۲ و Blimp-۱ را عامل این تغییر عملکرد شناسایی کرده اند.

در حال حاضر این پژوهشگران درصدد آن هستند که یک روش درمانی ایمونوتراپی برپایه افزایش حداکثری Blimp-۱ طراحی کرده تا شاید بتوانند به کمک این روش قادر به فعال سازی سلول های T بدن علیه سلول های سرطانی گردند.

اقتباس از : MedicalXpress
تاریخ خبر: ژانویه ۲۰۲۰

دفعات مشاهده: 247 بار   |   دفعات چاپ: 6 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر