بازدیدهای ۲۴ ساعت گذشته: 205466

امید های تازه برای جلوگیری از متاستاز سرطان

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۱۱/۲۶ |
دکتر روث گنس سرپرست تیم تحقیقاتی

سرطان زمانی در بدن منتشر می شود یا به اصطلاح متاستاز می دهد که سلول های سرطانی در خون منتقل شده و در ارگان های دیگر بدن جایگزین و رشد پیدا می کنند. این سلول ها به این دلیل توانایی دارند در نقاط مختلف بدن رشد کنند که توده سرطانی اولیه از خود موادی را به خون منتشر می کند که می تواند نفوذ پذیری رگ های خونی را در نقاط دیگر بدن افزایش دهند و در نتیجه باعث خانه گزینی سلول های سرطان در نقاط دیگری از بدن می شوند که شرایط محیطی آن توسط تومور سرطانی اولیه مساعد گردیده است.

حال شواهد نشان می دهد که دارویی که یک تیم تحقیقاتی استرالیایی طراحی نموده است ممکن است این پروسه خانه گزینی سلول های  سرطانی را مختل کند. این دارو در ابتدا جهت استفاده در سرطان هایی طراحی شد که با ایجاد یک شبکه از رگ های خونی در هم تنیده ، رسیدن داروها و مواد شیمی درمانی به بافت سرطانی را مختل می کنند. علاوه بر رفع این مشکل دارو در بافت سرطانی ساختار هایی مشابه غدد لنفاوی ایجاد می کند و باعث جذب سلول های ایمنی به محل توده سرطانی و در نتیجه کوچک شدن بافت سرطانی می گردد.

در مطالعه جدید این دارو نشان داد که علاوه بر تاثیرات ذکر شده این قابلیت را دارد که نفوذ پذیری رگ های خونی را به حالت اولیه برگرداند و با تاثیرات سرطان بر عروق خونی مقابله کند و در نتیجه از پخش شدن سلول های سرطانی در نقاط مختلف بدن و به اصطلاع متاستاز سرطان جلوگیری کند.

این برای بیماران بدان معناست که در آینده پس از برداشتن توده سرطانی، با استفاده از این دارو از انتشار سلول های سرطانی که در خون پخش شده اند جلوگیری شود و حتی اگر سلول های سرطانی در نقاط دیگر بدن مستقر و درحال رشد هستند، این دارو با افزایش حضور سلول های ایمنی در بافت سرطانی باعث تحلیل آن شوند.
در حال حاضر این دارو در مدل های متاستازی از سرطان های ریه و ملانوما، با موفقیت آزمایش شده است.

اقتباس از : MedicalXpress
تاریخ خبر: ژانویه ۲۰۲۰

دفعات مشاهده: 9540 بار   |   دفعات چاپ: 10 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر