بازدیدهای ۲۴ ساعت گذشته: 201948

روز: یکشنبه مورخ ۱۱ خرداد ۱۳۹۹

قهرمانی تازه نفس بنام MR1T

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۱۱/۲۶ |

در روزهای اخیر، تیتر اول تمام خبرگزاری های دنیا در حوزه ایمونولوژی و سرطان به پژوهشی که در دانشگاه کاردیف انگلستان انجام شده بود اختصاص یافت.

خبر کوتاه بود و امیدوار کننده! کشف سلولی جدید در سیستم ایمنی با توانایی از بین بردن سلول های توموری مختلف.

پژوهشگران این تیم تحقیقاتی در مقاله ی خود که در ژورنالNature Immunology به چاپ رسیده است، خبر از درمان موفقیت آمیز انواع مختلفی از سرطان ها با کمک بکارگیری یک روش درمانی واحد و جدید می دهند که میتواند تلاش ها در حوزه درمان این بیماری را به مسیر جدیدی هدایت کند. مسیری که قبل از آن توسط CAR-Tcell Therapy به نتایج خوبی منتهی شده بود.

در روش CAR-T سلول های T از خون بیمار گرفته خواهد شد و توسط مهندسی ژنتیک به شکلی دستکاری خواهند شد تا سلول های سرطانی را بصورت اختصاصی شناسایی کنند. اما محدودیت هایی بر سر راه این روش قرار داشت از جمله عدم شناسایی طیف گسترده ای از سلول های سرطانی و همچنین تنوع مولکول های HLA، که سلول های T برای از بین بردن سلول های توموری نیازمند شناسایی آن ها هستند. پدیده ای که باعث می شود روش CAR-T یک نسخه آماده و از پیش تعیین شده برای تمام افراد نبوده و نیازمند شخصی سازی باشد.

اما پژوهش انجام گرفته که به سرعت در حال درنوردیدن شاخص های آلمتریک است بر روی موش‌ها و سلول های سرطانی در In Vitro صورت پذیرفته و توانسته بر این محدودیت با معرفی کلونی از سلول های T که قادر به شناسایی مولکول MR۱ هستند غلبه کند.

دکتر مریم عظیمی

دکترای تخصصی ایمونولوژی

برگرفته از: ImmunologyToday
تاریخ خبر: ژانویه ۲۰۲۰