بازدیدهای ۲۴ ساعت گذشته: 197869

روز: یکشنبه مورخ ۱۱ خرداد ۱۳۹۹

یافته های پاتولوژیک در مورد COVID-۱۹ بیماری عامل سندرم حاد تنفسی

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۱۲/۲۹ |

این مطالعه که در مجله معتبر Lancet به چاپ رسیده است، علائم و خصوصیات پاتولوژیک را در نمونه های بدست آمده از یک مرد چینی ۵۰ ساله که سابقه سفر به ووهان چین را داشته و در اثر عفونت حاد با COVID-۱۹ فوت کرده بررسی نموده است. از بین تمام آزمایش هایی که روی جنبه های مختلف پاتولوژیک در این فرد انجام شده قسمت مربوط به ایمنولوژیک که روی خون محیطی بیمار انجام گرفته در این مجال بطور خلاصه گزارش می گردد. بر اساس نتایج CBC و سرولوژیک، با وجود نرمال بودن تعداد گلبول های سفید، این فرد در روز ۱۴ بیماری (روز فوت) دچار لنفوپنی شده بود و سطح سرمی سایتوکاین التهابی IL-۶ نیز در خونش بیش از دو برابر حد بالای رنج نرمال بود. همچنین، بر اساس نتایج فلوسایتومتری، تعداد سلول های CD۴ و CD۸ به میزان قابل توجهی کاهش یافته بود. با این وجود، بررسی بیان HLA-DR و CD۳۸ در سطح سلولهای CD۴+ و CD۸+  نشان داد که همین تعداد کاهش یافته سلولهای T دچار فعال شدگی بیش از حد (hyperactivated) شده بودند.

بعلاوه، تعداد سلولهای CCR۶+ Th۱۷ هم بطور قابل توجهی افزایش یافته بود. در کنار این نتایج، سلولهای TCD۸+ مقادیر زیادی گرانول های سیتوتوکسیک داشتند، بطوریکه،  ۳۱.۶% این سلولها از نظر پرفورین، ۶۴.۲% از نظر گرانولایزین و ۳۰.۵% از نظر پرفورین و گرانولایزین مثبت بودند. این قسمت از نتایج در مجموع نشان دهنده فعال شدگی بیش از حد (overactivation) سلولهای T و بطور خاص افزایش بیش از حد سلولای TH۱۷ و همچنین افزایش فعالیت سیتوتوکسیک سلولهای TCD۸+ می باشد. این تغییرات می تواند به عنوان یک از عواملی مطرح باشد که منجر به آسیب های شدید ناشی از پاسخ های ایمنی در این فرد شده است. سایر خصوصیات و نشانه های پاتولوژیک غیرایمنولوژیک با مراجعه به منبع متن مقاله قابل مطالعه می باشد.

گردآورنده :دکتر شهره نیکو

دکتری تخصصی ایمونولوژی

منبع :
۱. Xu Z, Shi L, Wang Y, Zhang J, Huang L, Zhang C, Liu S, Zhao P, Liu H, Zhu L, Tai Y. Pathological findings of COVID-۱۹ associated with acute respiratory distress syndrome. The Lancet Respiratory Medicine. ۲۰۲۰ Feb ۱۸.

دفعات مشاهده: 3963 بار   |   دفعات چاپ: 13 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر