دانشگاه علوم پزشکی ایران
Iran University of Medical Sciences
آدرس مرکز تحقیقات ایمونولوژی
جهت ارجاع در مقالات و سایر انتشارات

مرکز تحقیقات ایمونولوژی،
پژوهشکده ایمونولوژی و بیماری های عفونی،
دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.


Immunology Research Center,
Institute of Immunology and Infectious Diseases,
Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

نمایش آمار بازدیدهای زیربخش : 531806
بازدیدهای ۲۴ ساعت گذشته: 24742
بازدیدهای روز جاری: 24742
کاربران حاضر در پایگاه: 0
به روزرسانی: 1399/12/5

روز: جمعه مورخ 8 اسفند 1399

07:39 = ساعت فعلی سرور

هسته پژوهشی آلرژی و فرآورده های تشخیصی و درمانی

 | تاریخ ارسال: 1396/3/1 | 
اعضای هسته مرکزی پژوهش:
  • مسئول هسته پژوهش: دکتر محمدعلی عصاره زادگان
  • اعضاء هیات علمی هسته: دکتر محمدعلی عصاره زادگان، دکتر رضا فلک
  • گروه پژوهشی: دانشجویان تحصیلات تکمیلی و دستیاران بالینی که با مرکز تحقیقات ایمونولوژی در زمینه آلرژی و تولید محصولات تشخیصی و درمانی همکاری دارند.
مقدمه ای بر اهمیت هسته پژوهشی: 
 
• آلرژی ها از بیماری های غیرعفونی سیستم ایمنی هستند که به اشکال فوری، سایتوتوکسیک، نیمه تاخیری و تاخیری دیده می شوند.
• حدود ۲۵ درصد مردم حداقل در دوره کوتاهی از زندگی خود آلرژی را تجربه کرده اند. علائم آلرژی از یک آبریزش ساده و قابل تحمل بینی تا موارد کشنده ای مثل آنافیلاکسی متغیر است و باعث کاهش کیفیت زندگی فردی و اجتماعی بیمار می شود.
• در حال حاضر هسته آلرژی مرکز تحقیقات ایمونولوژی روی آلرژیهای تیپ یک و چهار که به ترتیب فوری و تاخیری هستند متمرکز می باشد.


اهداف هسته:

۱ - شناخت مکانیسم های موثر ایمونولوژیک و غیر ایمونولوژیک در بروز آلرژی و شناسائی آلرژن های بومی:

• مطالعات بنیادی در رابطه با شناسائی آلرژن های بومی تنفسی و غذایی کشور
• شناسائی و تولید شکل نوترکیب آلرژن های غذایی بخصوص ماهی Wolf Herring و گردو (۲ سال)
• شناسائی و تخلیص آلرژن های قارچ های محیطی بخصوص آسپرژیلوس ها (۲ سال)
• شناسائی آلرژن های گرده های علف های هرز و درختان مهم تهران از جمله درخت چنار و عرعر و تولید آلرژن های نوترکیب آنها
• بررسی تاثیر عوامل محیطی منطقه مانند آلودگی هوا روی آلرژی زایی پروتئین ها (۳ سال)
• تهیه گزارشات و مقالات (۳ سال)


۲ - شناسائی ۱۰ آلرژن اصلی عامل بروز آلرژی تیپ یک در کشور:
• انجام مطالعات اپیدمیولوژیک و تجزیه و تحلیل نتایج آزمون بالینی پریک جهت شناسائی عوامل ایجاد پاسخ های قوی تر بالینی (۲ سال)
• انجام مطالعات اپیدمیولوژیک و تجزیه و تحلیل نتایج آزمون آزمایشگاهی RAST جهت شناسائی ایمونوژنیک ترین آلرژن ها با روش های آزمایشگاهی (۲ سال)
• تکمیل بانک سرم بیماران مبتلا به آلرژی غذایی و تنفسی (۲ سال)
• تکمیل دیتا بیس اطلاعات بیماران آلرژیک (۲ سال)


۳ - شناسائی ۱۰ آلرژن اصلی عامل بروز آلرژی تیپ چهار در کشور:
• انجام مطالعات اپیدمیولوژیک و تجزیه و تحلیل نتایج آزمون بالینی Patch test جهت شناسائی عوامل ایجاد آلرژی های پوستی تاخیری (۳ سال)

۴ - بررسی ارتباط آلرژی با بیماری های عفونی:
• بررسی میزان بروز آلرژی تنفسی در بیماران مبتلا به سل نهفته (۲ سال)
• شناسائی اثرات هم افزائی عفونت ها روی آلرژی ها (۲ سال)


۵ - بررسی ارتباط آلرژی با بیماری های خودایمنی:
• بررسی ارتباط آلرژی ها با بیماری های خود ایمن بخصوص لوپوس اریتماتوس (۳ سال)

۶ - بررسی ارتباط آلرژی با بیماری های متابولیک:
• بررسی ارتباط آلرژی های تیپ یک با بیماری های متابولیک شایع بخصوص دیابت اتوایمیون (۳ سال)

۷ - تلاش در جهت تولید کیت های تشخیص آزمایشگاهی و بالینی آلرژی های تیپ یک:
• تهیه دیسک الایزا جهت تشخیص آلرژی به پاروآلبومین ماهی
• تهیه دیسک الایزا جهت تشخیص حساسیت به پروتئین ۲S آلبومین گردو
• تخلیص و تعیین هویت HRP از تربچه کوهی
• تولید استراپتاویدین نوترکیب و کونژوگاسیون آن با آنزیم های موجود جهت بکارگیری در کیت های تشخیصی


۸ - تلاش در جهت تولید کیت های تشخیص بالینی آلرژی های تیپ چهار:
• تلاش در جهت کوت کردن پوشش های مناسب با فلزات و سایر هاپتن های موثر در بروز آلرژی تیپ

عوامل موثر در آلرژیک بودن یک مولکول:
۱ - پاسخ ایمنی هومورال اختصاصی در غیاب ایمنی ذاتی:

• هدایت شدن پاسخ ایمنی بطرف TH۲ (نه TH۱ یا TH۱۷)
• پاسخ ایمونولوژیک به مولکول های بی ضرر در غیاب ایمنی ذاتی
• حساس شدن بدنبال برخورد متعدد با آلرژن


۲ - خصوصیات مولکول که در آلرژنیسیته آن موثر است:
• وابستگی آنتی ژن به پاسخ T cell و ضرورت تعویض کلاس آنتیبادی
• وزن مولکولی بین ۵ تا ۷۰ کیلودالتون
• ساختار مقاوم در مقابل دناتوراسیون و تخریب فیزیکی و شیمیایی حفظ اپی توپ های فضایی
• حلالیت بالای در مایعات بدن بخاطر گلیکوزیله بودن یا علت دیگر
• قابلیت اتصال هاپتن به پروتئین های بدن


مهمترین آلرژن های تنفسی:
• قارچ ها (Moulds): مثل آسپرژیلوس، کلادوسپوریوم و پنیسیلیوم
• پر و موی حیوانات (Animals): مثل موی سگ، اپیتلیوم پوست گربه و پوسته های بدن اسب، گرد و خاک، پر پرندگان
• مایت ها (Mites): مثل درماتوفاگوئیدس پترونیسینوس و فارینیه
• سوسک ها و سم حشرات: سوسک آلمانی و آمریکایی، سم زنبور
• گرده درختان (Trees): مثل چنار، نارون، عرعر، غان، فندق، اقاقیا
• گل ها و علف های هرز (Weeds): مثل خارشتر، سلمه تره
• گل ها و علف های هرز چمنی (Grasses): مثل گیاه برمودا

مهمترین آلرژن های غذایی:
• شیر، تخم مرغ: شیر گاو، سفیده و زرده تخم مرغ
• دانه حبوبات و غلات: آرد گندم، جو دوسر، سویا، برنج
• مغزها: بادام زمینی، بادام، فندق، گردو، کنجد
• میوه ها: سیب، کیوی، هلو، موز، انبه، خربزه، انگور
• سبزیجات: گوجه فرنگی، سیب زمینی، کرفس، کدو تنبل
• غذاهای دریایی: صدف، ماهی تن، میگو، خرچنگ
• گوشت حیوانات: جوجه، گوسفند، گوساله
• ادویه جات: مثل فلفل

شایعترین آلرژن های تنفسی و غذایی ایران که با توجه به نتایج پریک و مشاوره با آلرژیست ها لیست شده است:

 

 

دفعات مشاهده: 2573 بار   |   دفعات چاپ: 209 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر