• 1398/12/29 - 10:18
  • - تعداد بازدید: 232
  • - تعداد بازدید کنندگان: 208
  • زمان مطالعه: 1 دقیقه

پاسخ ایمنی ذاتی در برابر ویروس covid-۱۹

8100.mp3 پاسخ ایمنی ذاتی در برابر ویروس covid-۱۹
گزارشی از ۹۹ بیمار مبتلا به این ویروس در ووهان چین نشان داده است که در ۳۸ درصد موارد تعداد نوتروفیلها افزایش پیدا کرده است در حالی که در ۳۵ درصد  افراد کاهش تعداد کل لنفوسیتها مشاهده شده است، سطح سرمی سایتوکاین IL-۶ در ۵۲ درصد موارد افزایش و میزان پروتئین فاز حاد  CRP نیز در ۸۴ درصد از موارد بیماران افزایش داشته است. همچنین بررسی بیماران بستری شده در بخش مراقبت های ویژه حاکی از آن بود که این افراد میزان بیشتری از سایتوکاین های پیش التهابی همانند IP-۱۰, MCP-۱, MIP-۱A و TNFα را در سرم خود دارند و وخامت حال بیماران با میزان این سایتوکاین ها ارتباط مستقیم دارد.

سلول های آلوئولار تیپ ۲ بیان کننده‌ی میزان زیادی از آنزیم مبدل آنژیوتانسین ۲ (ACE۲ ) هستند و ویروس covid-۱۹ نیز از همین طریق این سلول‌ها و سایر سلولهای بیان کننده‌ی این رسپتور  از جمله سلولهای ریوی را آلوده میکند.

مولکول‌های شناساگر مرتبط با پاتوژن (PAMPs) مسئول اصلی شناسایی RNA ویروس در سیستم ایمنی ذاتی هستند. TLR۳, TLR۷  و گیرنده های شناساگر RNA سیتوزولی مثلRIG-I  و MDA۵ باعث فعالسازی آبشارسیگنالی  NF-κB و IRF۳ می‌شوند که در نهایت به افزایش بیان میزان پاسخ دهندگان اصلی در عفونت‌های ویروسی یعنی IFN-I منجر خواهد شد.


نکته قابل ملاحظه این است که ویروس  کرونا قابلیت فرار از سیستم ایمنی را دارد. مطالعه‌ی ویروس‌های SARS و MERS نشان داده‌اند که این ویروس‌ها از راه های مستقیم و غیرمستقیم قادر به سرکوب پاسخ‌های تولید IFN-I می‌شوند. یوبیکوئیتینیشن و کاهش فسفریلاسیون STAT۱ که دخیل در سیگنالینگ IFN-I می‌باشد، از جمله مکانیسمهای ویروس در سرکوب پاسخ های ایمنی ذاتی محسوب می‌شود.

دکتر مریم عظیمی

دکترای تخصصی ایمونولوژی
برگرفته از: ImmunologyToday
  • گروه اخبار : اخبار علمی تخصصی
  • کد خبر : 8100
:
کلیدواژه ها
ادمین ادمین
خبرنگار

ادمین ادمین

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings