• 1403/10/09 - 11:18
  • - تعداد بازدید: 18
  • - تعداد بازدید کنندگان: 16
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

تشخیص زودهنگام زوال عقل

342864.mp3 تشخیص زودهنگام زوال عقل

یک آزمون جدید، سریع و کم‌هزینه برای غربالگری زوال عقل می‌تواند به طور قابل‌توجهی تشخیص زودهنگام بیماری آلزایمر را در مراکز مراقبت‌های اولیه بهبود بخشد. این موضوع در نشست علمی سالانه ۲۰۲۴ انجمن مطالعات سالمندی آمریکا (GSA) ارائه شد.

این آزمون که با نام qBEANS (اختصار Quick Behavioral Exam to Advance Neuropsychological Screening) یا آزمون شناختی سریع جهت پیشبرد غربالگری عصبی-روانی (آزمون لوبیا) شناخته می‌شود، شامل کار ساده‌ای است که در آن بیماران باید لوبیاهای خام را به ترتیبی خاص در لیوان‌های پلاستیکی کوچک بریزند. این فرایند مهارت‌های حرکتی، حافظه فضایی-دیداری و عملکرد اجرایی افراد را ارزیابی می‌کند. آزمون مذکور بدون نیاز به فناوری یا حسگرهای پوشیدنی قابل اجرا است و از این رو دسترسی بالا و اجرای آسانی دارد.

تحقیقات پیشین نشان داده‌اند که qBEANS حساسیت و دقت بالایی در تشخیص آلزایمر دارد و پیش‌بینی کننده زوال شناختی و عملکردی است.

با این حال، نسخه فعلی این آزمون حدود ۷ دقیقه زمان می‌برد که از دیدگاه دکتر سیدنی شیفر، استادیار مدرسه مهندسی سیستم‌های زیستی و سلامت در دانشگاه ایالتی آریزونا، برای استفاده در مراکز مراقبت‌های اولیه زمان زیادی است. به گفته وی، هدف این مطالعه تعیین حداقل تعداد آزمایش‌های لازم برای اطمینان از دقت آزمون در مقایسه با نسخه طولانی‌تر بوده است.

در این مطالعه، ۴۸ شرکت‌کننده بدون زوال عقل، که ۷۷ درصد آنان زن و میانگین سنی آن‌ها ۷۵.۴ سال بود، مورد بررسی قرار گرفتند.

نتایج نشان داد که نسخه کوتاه‌شده qBEANS به طور میانگین تنها ۳.۸۵ دقیقه زمان می‌برد که ۴۸ درصد سریع‌تر از نسخه اصلی است و همچنان از دقت بالایی برخوردار است.

شیفر تأکید کرد که با توجه به کوتاهی و سادگی این آزمون، می‌توان آن را در زمان پذیرش بیماران توسط دستیاران پزشکی انجام داد و به این ترتیب نرخ تشخیص زودهنگام زوال عقل در مراقبت‌های اولیه افزایش می‌یابد.

اگرچه نسخه کوتاه‌شده این آزمون امیدبخش به نظر می‌رسد، تحقیقات بیشتری برای ارزیابی پذیرش آن در مراکز مراقبت‌های اولیه مورد نیاز است. از طرفی، دکتر کارلا پریسینوتو، استاد بخش سالمندی در دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو، هشدار داد که عرضه مستقیم این آزمون به مصرف‌کنندگان ممکن است منجر به مشکلاتی شود؛ چرا که شرکت‌کنندگان بدون مشاوره بالینی ممکن است قادر به تفسیر نتایج نباشند. وی افزود: «به جای ابزارهای جدید، شاید بهتر باشد از ابزارهای موجود مانند آزمون وضعیت ذهنی کوتاه (MMSE) و ارزیابی شناختی مونترال (MoCA) بیشتر استفاده کنیم، زیرا این ابزارها نیز سریع و اثربخش هستند.»

پریسینوتو همچنین خاطرنشان کرد که اگر qBEANS با ابزارهای استاندارد مانند MMSE یا MoCA مقایسه نشود، ممکن است تفسیر نتایج برای پزشکان دشوار باشد.

شایان ذکر است که شیفر و جیل لاو، نویسندگان این مطالعه، از بنیان‌گذاران شرکت Neurosessments LLC هستند که آزمون qBEANS را توسعه داده است.

منبع: 

 
  • گروه اخبار : اخبار علمی عمومی
  • کد خبر : 342864
:
ادمین ادمین
خبرنگار

ادمین ادمین

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings