• 1402/06/11 - 10:59
  • - تعداد بازدید: 178
  • - تعداد بازدید کنندگان: 150
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

خطر افزایش ابتلا به آلرژی غذایی در نتیجه تأخیر در ارائه تغذیه تکمیلی به اطفال

19656.mp3 خطر افزایش ابتلا به آلرژی غذایی در نتیجه تأخیر در ارائه تغذیه تکمیلی به اطفال

یک مطالعه اپیدمیولوژیک بر روی کودکان ۲ ماه تا ۵.۵ ساله با استفاده از داده های کوهورت ملی تولد فرانسه (ELFE)، خطر افزایش ابتلا به آلرژی غذایی را در نتیجه تأخیر در ارائه غذاهای حساسیت زا به کودک نشان میدهد. این یافته ها در مجله Allergy در تاریخ ۲۶ ژوئیه منتشر شدند.

 

کوهورت ELFE در ماه آوریل سال ۲۰۱۱ راه اندازی شد و هدف آن پایش کودکان از بدو تولد تا سن بلوغ برای درک بهتر عوامل مؤثر بر رشد، سلامت، مهارتهای اجتماعی و مسیر تحصیلی آنها است. به لطف این کوهورت، گروهی از دانشمندان توانسته اند رابطه بین سبک های تغذیه تکمیلی و آلرژی ها را در کودکان فرانسوی بررسی نمایند.

 

این مطالعه بر روی ۶۶۶۲ کودک که قبل از سن ۲ ماه هیچ علامتی از واکنش آلرژیک نداشتند، تمرکز یافته بود. داده های مربوط به سبک تغذیه به صورت ماهانه از سن ۳ ماه تا ۱۰ ماه جمع آوری شده بودند. سن شروع غذای تکمیلی برای همه کودکان ثبت گردیده و یک نمره تنوع غذایی در سنین ۸ و ۱۰ ماه به آنها داده شد. همچنین تعداد غذاهای حساسیت زای اصلی (از جمله تخم مرغ، ماهی، گندم و لبنیات) که تا سنین ۸ و ۱۰ ماه به کودک خورانده نشده بودند، نیز مشخص شد. بیماریهای آلرژیک (آلرژی غذایی، اگزما، آسم و رینوکنژانکتیویت) توسط والدین در سنین ۲ ماه و ۱، ۲، ۳.۵ و ۵.۵ سال گزارش شد.

 

ابتدا دانشمندان دریافتند که فقط ۶۲ درصد کودکان در بازه زمانی پیشنهاد شده (بین سنین ۴ تا ۶ ماه) غذای تکمیلی را دریافت کرده بودند. بر همین اساس به طور دقیق رابطه بین تأخیر در معرفی غذاهای حساسیت زا به کودک و خطر بروز آلرژی غذایی را مورد بررسی قرار دادند. همچنین مشاهده شد که از هر ۱۰ کودک، یک کودک حداقل دو غذای حساسیت زا از جمله تخم مرغ، ماهی، گندم و لبنیات، را تا سن ۱۰ ماهگی در رژیم غذایی خود دریافت نکرده بود. در نهایت مشخص شد که این کودکان در مقایسه با کودکانی که چهار غذای حساسیت زای اصلی را قبل از سن ۱۰ ماهگی دریافت کرده بودند، دو برابر بیشتر در معرض خطر بروز آلرژی غذایی تا پیش از سن ۵.۵ سال بودند.

 

بنابراین، این یافته ها اهمیت عدم به تأخیراندازی ارائه غذاهای حساسیت زا را برای پیشگیری از بروز بیماریهای آلرژیک کودکان تأیید میکنند. همچنین در مقاله مربوطه از توصیه های جدید جامعه پزشکان اطفال و آلرژی فرانسوی مبنی بر ارائه غذاهای حساسیت زای اصلی در قالب تغذیه مکمل اطفال بسیار حمایت شده است.

 

ELFE اولین مطالعه ملی طولانی مدت در فرانسه است که به پایش کودکان از بدو تولد تا سن بلوغ اختصاص دارد. بیش از ۱۸ هزار کودک متولد شده در فرانسه در سال ۲۰۱۱ در این مطالعه شرکت داده شده اند که هریک نماینده ۵۰ کودک به دنیا آمده در سال ۲۰۱۱ می باشند. از زمان اولین دیدار پژوهشگران با خانواده ها در بخش زایمان، والدین کودکانی که با شرکت در این ماجرای علمی بزرگ موافقت کرده بودند، به منظور درک بهتر عوامل مؤثر بر رشد، سلامت، تحصیل و روابط اجتماعی کودکان در بازه های منظم نظرسنجی شده اند.

  • گروه اخبار : اخبار علمی عمومی
  • کد خبر : 19656
:
کلیدواژه ها
ادمین ادمین
خبرنگار

ادمین ادمین

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings